Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2019 16:30

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Γεώργιου Κ. Γεωργίου στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, στη Ρώμη

Άρχισαν σήμερα το πρωί στη Ρώμη οι εργασίες της Συντονιστικής Συνάντησης της Ειδικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (ΚΣΜ) για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στη συνάντηση, την οποία φιλοξενεί το Ιταλικό Κοινοβούλιο. Τη Βουλή των Αντιπροσώπων εκπροσωπούν οι βουλευτές κ.κ. Στέφανος Στεφάνου (επικεφαλής) και Γεώργιος Κ. Γεωργίου, μέλη της κυπριακής αντιπροσωπίας στην ΚΣΜ. 

Σε συζήτηση για το θέμα των κινδύνων από τη στρατολόγηση και τον επαναπατρισμό των «ξένων μαχητών», υπογραμμίστηκε η σημασία της διεθνούς συνεργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά στην ανταλλαγή πληροφοριών, παράλληλα με την εναρμόνιση των νομοθεσιών και τη δικαστική συνεργασία. 

Σε παρέμβασή του, ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι, παρά τη διαχρονική προσήλωση των κρατών στις προσπάθειες για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, η τρομοκρατική απειλή φαίνεται να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο και να εξαπλώνεται σε πολλαπλά πεδία.  Η συνεχής μεταβολή των εκφάνσεων της απειλής απαιτεί και τη συνεχή προσαρμογή των νομοθετικών και επιχειρησιακών εργαλείων των κρατών, επεσήμανε ο κ. Γεωργίου. Παράλληλα όμως, υπογράμμισε, απαιτεί την προσοχή μας στις αιτίες που προκαλούν το φαινόμενο, όπως είναι η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός και οι ξένες επεμβάσεις, οι οποίες θυματοποιούν αθώους πληθυσμούς, προκαλώντας περαιτέρω οργή και αγανάκτηση. Καταδίκασε δε την πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, η οποία, όπως τόνισε, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, υπονομεύει την πρόοδο όσον αφορά στη μάχη κατά του «Ισλαμικού Κράτους» και ενισχύει τους κινδύνους επαναφοράς των τζιχαντιστών στην περιοχή. Επιπρόσθετα, κατέληξε ο κ. Γεωργίου, ζημιώνει την πολιτική διαδικασία για ειρηνική επίλυση του συριακού ζητήματος. 

____________

/ΣΧ