Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

02-12-2019 15:09

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε, σήμερα, το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο κ. Nasser Kamel, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο. Τον κ. Kamel συνόδευε ο κ. Ευαγόρας Βρυωνίδης, επικεφαλής του Τμήματος Νομικών και Διοίκησης της Μόνιμης Γραμματείας της Ένωσης για τη Μεσόγειο.  

Οι κ.κ. Συλλούρης και Kamel τόνισαν τη σημασία του ρόλου της Κύπρου ως γέφυρας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μέσης Ανατολής και αναφέρθηκαν στην ηγετική θέση που μπορεί να έχει η Κύπρος στις προσπάθειες αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Kamel, αφού υπογράμμισε τη σημασία της κοινοβουλευτικής διπλωματίας για την ουσιαστική ανάπτυξη των διμερών και πολυμερών σχέσεων, συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για τις αποτελεσματικές πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει η Βουλή των Αντιπροσώπων προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από την ανάπτυξη της κοινοβουλευτικής διάστασης των τριμερών συνεργασιών με κράτη της περιοχής. Η Ένωση, τόνισε ο κ. Kamel, είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την Κύπρο, ώστε να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην περαιτέρω προώθηση των μηχανισμών τριμερούς συνεργασίας. Ο κ. Kamel αναφέρθηκε, επίσης, εκτενώς στις προσπάθειες της Ένωσης για τη Μεσόγειο για αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής μέσα από ένα συντονισμένο περιφερειακό σχέδιο δράσης, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ένωση για ενίσχυση της θέσης και του ρόλου της γυναίκας στη νότια πλευρά της Μεσογείου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Kamel για τις τριμερείς συνεργασίες που έχει προωθήσει η Βουλή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δράσεις της για την προώθηση της αραβοφωνίας στην Κύπρο και της δημιουργίας ενός Κέντρου Συνεργασίας Μέσης Ανατολής. Ο κ. Kamel εξέφρασε τη στήριξή του σ’ αυτές τις πρωτοβουλίες, καθώς και την πρόθεσή του να τις ενισχύσει περαιτέρω μέσω της συμβολής της ίδιας της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

(ΕΚ/ΣΧ)