Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2019 14:12

Χαιρετισμός Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στο γεύμα προς τιμή των εγκλωβισμένων παιδιών και της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου

Καλωσορίζω τα αγαπημένα μου παιδιά, και όσους τιμούν την εκδήλωση με την παρουσία τους, μεταξύ των οποίων είναι ο καθηγητής και καθοδηγητής όσον αφορά τη γλώσσα φίλτατος Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick αγαπητός Γιώργος Δημοσθένους, ο φίλτατος Σάββας Τσίβικος, ο οποίος μέσα από τη δράση του, μέσα από τη φιλοπατρία, μέσα από τα όσα έχει μέχρι σήμερα προσφέρει για την πατρίδα μας δίνει μια άλλη ελπίδα, μια άλλη διάσταση.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι πραγματικά συνέβαλαν στο να πετύχουμε σε ένα πρόγραμμα που να αγκαλιάζει τα εγκλωβισμένα παιδιά μας και όσα παιδιά είναι υπό τη προστασία της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου.

Είναι με πραγματική ξεχωριστή χαρά που ανοίγουμε κάθε φορά τις πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου, μαζί με τη σύζυγό μου, για να υποδεχθούμε εσάς, τα δικά μας παιδιά, μαζί με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους συνοδούς και τους γονείς σας, που είτε προέρχεστε από τα σχολεία του σκλαβωμένου Ριζοκαρπάσου είτε είστε υπό την υψηλή προστασία της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου.

Ιδιαίτερα τις μέρες αυτές των Χριστούγεννων, τις απόλυτα συνδεδεμένες με το νόημα της αγάπης, είναι ειλικρινά συγκινητικό οι χώροι του Προεδρικού να γεμίζουν από τις δικές σας χαρούμενες φωνές.

Εσάς των παιδιών, για τα οποία έχουμε θέσει ως προτεραιότητα να φροντίσουμε έτσι ώστε οι προοπτικές προόδου και ευημερίας να είναι όσο το δυνατόν πιο ευοίωνες.

Στόχος μας είναι να προασπίσουμε, να διασφαλίσουμε και να προάγουμε συνεχώς τα δικαιώματα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών της πατρίδας μας.

Στόχος μας την ίδια ώρα, επενδύοντας σε εσάς, είναι να σας παρέχουμε τα εφόδια, τα εχέγγυα, αλλά και τις ευκαιρίες εκείνες που θα σας επιτρέψουν να αναπτύξετε στο μέγιστο βαθμό τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας.

Την ίδια στιγμή, πρώτιστο μέλημά μας είναι να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη στην Κύπρο, δίνοντας σας το δικαίωμα, όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας σας, όπως ακριβώς συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες και όπως σας αξίζει, να μπορείτε να μεγαλώνετε και να ζείτε σε μία πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη χωρίς εγγυήσεις και ξένες εξαρτήσεις.

Μία πατρίδα χωρίς κατοχικά στρατεύματα, στην οποία θα μπορείτε μαζί με όλους τους νόμιμους κατοίκους της να συμβιώσετε και να συνδημιουργήσετε, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και σταθερότητας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, καθοδηγητικό φάρο έχουμε όλους εσάς τους εγκλωβισμένους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς σας, που συνειδητά, με ψυχικό σθένος και αξιοπρέπεια, και παρόλες τις στερήσεις, αναδειχθήκατε σε θεματοφύλακες των κατεχόμενων μας περιοχών.

Από τη δική σας υπομονή και επιμονή, το δικό σας θάρρος και πίστη, τη δική σας αταλάντευτη θέληση αντλούμε δύναμη για να συνεχίσουμε τον αγώνα για την τελική δικαίωση.

Αγαπημένα μου παιδιά, ως ανέφερα και στην αρχή, θέλω να είστε βέβαια ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ζήλο, με πρώτιστο σκοπό την πρόοδο και την ευημερία όλων των πολιτών της πατρίδας μας και κυρίως εσάς της νέας γενιάς, πετυχαίνοντας επιπλέον βήματα για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής σας.

Επιτρέψτε μου στο σημείο αυτό, εκφράζοντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της πολιτείας, να εξάρω το έργο που επιτελούν προς την κατεύθυνση αυτή ενισχύοντας τις προσπάθειές μας, η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου σε αγαστή συνεργασία με το Cyprus Children's Fund Αμερικής, ως επίσης τους οργανισμούς, τις οργανώσεις και άλλους πολίτες που στηρίζουν τη δράση τους.

Εκφράζω ευγνώμονες ευχαριστίες σε έναν αγαπημένο φίλο, ένα απόλυτο ευπατρίδη, τον Σάββα Τσίβικο που μέσα από τη δική του πρωτοβουλία, αποφασιστικότητα και δράση έχει πετύχει να συμβάλει σημαντικά σε αυτό που λέμε ευημερία, προοπτική και μέλλον των παιδιών μας.

Αναντίλεκτα, η Επιτροπή, επεκτείνοντας την προσφορά της σε σκοπούς πέραν της αρχικής της σύστασης, που αφορούσε τη στήριξη των πληγέντων από την τουρκική εισβολή του 1974, πέτυχε να διευρύνει τον κοινωνικό της ρόλο και να βρεθεί διαχρονικά στο πλευρό και άλλων παιδιών που ανήκουν σε διάφορες ευπαθείς ομάδες.

Καταλήγοντας, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαίτερα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς που με το μεράκι και το ταλέντο τους θα διανθίσουν τη μέρα μας με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ετοίμασαν για μας.

Θέλω να ευχηθώ σε όλους σας και όλους τους συμπατριώτες μας Καλά Χριστούγεννα και το Νέο Έτος 2020 να σημάνει την επανένωση, την απελευθέρωση, την αποκατάσταση της εννόμου τάξεως στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ευχή μου επίσης αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που εσείς, οι μαθητές των σχολείων του Ριζοκαρπάσου, θα περάσετε εγκλωβισμένοι.

(ΡΜ/ΜΓ/ΕΙ)