Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

17-02-2020 16:01

Επίσκεψη της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας δρος Χριστίνας Γιαννάκη σε νοσοκομεία της Γερμανίας

Επίσκεψη σε συνεργαζόμενα με το Υπουργείο Υγείας Ιατρικά Κέντρα, Ευρωπαϊκά Κέντρα Αριστείας και Πανεπιστημιακές Κλινικές της Γερμανίας πραγματοποίησε από στις 10-14 Φεβρουαρίου 2020, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας δρ Χριστίνα Γιαννάκη.

Κατά τις συναντήσεις με τις διευθυντικές ομάδες των νοσοκομείων, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εξετάστηκαν τρόποι για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών, αλλά και μεταπτυχιακής εκπαίδευσης ιατρικών λειτουργών, ιδιαίτερα στον τομέα των συγγενών καρδιοπαθειών εφήβων στο νοσοκομείο Medizinische Hochschule Hannover.

Με την ευκαιρία της εκεί επίσκεψής της, η Γενική Διευθύντρια απηύθυνε πρόσκληση σε διεθνούς φήμης εξειδικευμένους γιατρούς να επισκεφθούν την Κύπρο, οι οποίοι σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα δώσουν διαλέξεις και θα οργανώσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για Κύπριους ιατρούς.

Η δρ Γιαννάκη είχε, επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους των νοσοκομείων και να διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Είχε ακόμη την ευκαιρία να συναντήσει Κύπριους ασθενείς που νοσηλεύονται στα εν λόγω νοσηλευτήρια, κατόπιν ενεργειών που έγιναν από τον Τομέα Επιδοτούμενων Ασθενών του Υπουργείου, και οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την ποιότητα των υπηρεσιών που τους προσφέρονται από τους επαγγελματίες υγείας.

Επιπρόσθετα, η δρ Γιαννάκη υπέγραψε συμφωνίες συνεργασίας με το Νοσοκομείο στο Hildesheim και το Frankfurt Oder (αύξηση των δωματίων από 2 σε 5 σε ξενώνα του νοσοκομείου στα οποία οι συνοδοί των ασθενών  μπορούν να διαμένουν δωρεάν), το Νοσοκομείο Universitätsklinikum Gießen und Marburg GmbH για πρωτόνια, και είχε συνομιλίες με το Sana Kliniken και Helios Berlin Buch για συνέχιση της συνεργασίας όπως αυτή προβλέπεται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 883/2004 για τον συντονισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και για την παροχή διευκολύνσεων στους ασθενείς και στα μέλη των οικογενειών τους σε ότι αφορά την μεταφορά τους από και προς τα νοσοκομεία και την εξασφάλιση σε αυτούς κατάλληλων χώρων διαμονής.

Συμφωνήθηκε περαιτέρω η ενίσχυση της συνεργασίας τόσο σε επίπεδο ιατρικών υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο προσωπικών διευκολύνσεων των επιδοτούμενων ασθενών.

H δρ Γιαννάκη επισκέφθηκε, τέλος, τον ξενώνα Ronald McDonald στο Βερολίνο, όπου φιλοξενούνται μεταμοσχευμένα παιδιά με τις οικογένειές τους και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο.

(MKY)