Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-02-2020 13:48

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων συναντήθηκε με την Επίτροπο της ΕΕ αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης είχε, σήμερα, συνάντηση με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αρμόδια για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου. Την Επίτροπο συνόδευε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, καθώς και άλλα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη.

Κατά τη συνάντηση η κα Κυριακίδου ενημέρωσε τον κ. Συλλούρη για τη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αναφορικά με το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η κα Κυριακίδου θα επισκεφθεί, όπως ανέφερε, όλα τα Κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ για τον ίδιο σκοπό, αρχής γενομένης σήμερα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Επίτροπος ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσπάθειες που καταβάλλονται σε επίπεδο ΕΕ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Στη συνέχεια, η κα Κυριακίδου προσφώνησε την ολομέλεια της Βουλής, όπου και παρουσίασε λεπτομερώς το Ευρωπαϊκό Σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου.

(ΕΚ/ΣΧ)