Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-02-2018 17:45

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνια του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος Sophia Foundation στο ΙΗ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά», για να παρευρεθώ στα εγκαίνια του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», εδώ, στο ΙΗ’ Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αντωνίου Λεμεσού. Τα εγκαίνια διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου.

Η υλοποίηση του αξιόλογου προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», κρίθηκε ιδιαίτερα επωφελής για τα παιδιά της σχολικής αυτής μονάδας. Παρόλο που δεν υπήρχαν εξ’ αρχής εξασφαλισμένοι οικονομικοί πόροι, το Σχολείο εντάχθηκε φέτος στο Πρόγραμμα, με τη συμβολή και την ευγενή χορηγία των Υπεραγορών Άλφα Μέγα, στη Διεύθυνση των οποίων εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Η επιτυχία του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» έγκειται ακριβώς στο γεγονός ότι αποτελεί μία έμπρακτη, εθελοντική και ανιδιοτελή δράση, που εξυπηρετεί ένα κοινωφελή σκοπό, αποδέκτες του οποίου είναι τα ίδια τα παιδιά.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 εφαρμόζουμε με την ουσιαστική συνδρομή του Ιδρύματος «Σοφία για τα παιδιά» το καινοτόμο Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω», το οποίο λειτουργεί Παγκύπρια σε 16 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, προσφέροντας καθημερινά υγιεινό μεσημεριανό γεύμα σε μαθητές Ολοήμερων Σχολείων. Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα συμβάλλει στην υιοθέτηση ισορροπημένης διατροφής, και κυρίως, στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εργοδοτούνται άνεργες μητέρες μαθητών και αξιοποιούνται εθελοντικές υπηρεσίες γονέων και κατοίκων της περιοχής, καθιστώντας το σχολείο αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινότητας. Επιπρόσθετα στηρίζεται ο θεσμός του Ολοήμερου Σχολείου,  ο οποίος αναδεικνύεται μέσα από τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις ως κοινωνική και εκπαιδευτική αναγκαιότητα. Το Πρόγραμμα απαλλάσσει ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού από επιπρόσθετα οικονομικά βάρη, καλύπτοντας τη βασική ανάγκη της διατροφής των παιδιών. Επίσης δημιουργεί στη σχολική μονάδα μόνιμες υποδομές, αξιοποιήσιμες και μετά την άρση των δυσχερειών των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση μίας διαφορετικής αντίληψης και κουλτούρας για τη σχολική ζωή και τη δόμηση του σχολικού περιβάλλοντος.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναπτύσσει στενή και εποικοδομητική συνεργασία με το Ίδρυμα «Σοφία για τα παιδιά», στο πλαίσιο του κοινού μας στόχου για παροχή ποιοτικής φοίτησης στο σχολείο, μακριά από διακρίσεις και ανισότητες.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μία φορά την ευγνωμοσύνη και τις θερμότατες ευχαριστίες μας στο Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά», τόσο για την άρτια οργάνωση του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» όσο και για το ευρύτερο έργο που επιτελούν τα Μέλη του. Τα θερμά μας συγχαρητήρια εκφράζουμε και στη Διεύθυνση των Υπεραγορών Άλφα Μέγα αλλά και όλους τους χορηγούς, που με τη στήριξή τους αποδεικνύουν την ευαισθησία τους καθώς και τη σημασία της κοινωνικής προσφοράς.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τον Σύνδεσμο Γονέων του Σχολείου για τη διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης αλλά και για τη συμβολή τους στην επιτυχία του Προγράμματος. Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μη συγχαρούμε τις μαμάδες των παιδιών, που όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη το νόστιμο αυτό μεσημεριανό γεύμα.

---------------------------------

ΜΑΚ/ΕΙ