Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-05-2020 12:59

Συλλυπητήρια επιστολή του Πρόεδρου της Βουλής για το θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης απέστειλε σήμερα προς τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) κ. Νικ Λαρυγγάκη συλλυπητήρια επιστολή για το θάνατο του Ευγένιου Ρωσσίδη.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Βουλής εκφράζει, εξ ονόματος όλων των Μελών του Σώματος και του ιδίου προσωπικά, ειλικρινή συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος, προς το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο και προς την ελληνική και την κυπριακή παροικία των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.  

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρει ότι ο Ευγένιος Ρωσσίδης θα παραμείνει για πάντα ζωντανός στη μνήμη όλων μας για τα σημαντικά επιτεύγματά του σε διάφορους τομείς και για τη ξεχωριστή ηγετική του μορφή και δράση, ως ιδρυτής του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου.

Η Κύπρος, υπογραμμίζει ο κ. Συλλούρης,  οφείλει βαθιά ευγνωμοσύνη στον Ευγένιο Ρωσσίδη για την ακλόνητη στήριξη και αλληλεγγύη του προς την Κύπρο, σε ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές. Συναφώς δε σημειώνει ότι, το 2014, η Βουλή των Αντιπροσώπων απένειμε στον Ευγένιο Ρωσσίδη την υψηλότερη τιμητική διάκρισή της, ως μια μικρή ένδειξη αναγνώρισης του πολύ αξιόλογου έργου του και εκτίμησης για την αλληλεγγύη του προς την Κύπρο και τον αγώνα της.

(ΕΧ/ΕΧΡ)