Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2018 09:32

Δηλώσεις του Γενικού Εφόρου Εκλογής κ. Κύπρου Κυπριανού στις 8 π.μ., από το Κέντρο Τύπου, ΓΤΠ, κατά την επαναληπτική εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Γενικός Έφορος Εκλογής κ. Κύπρος Κυπριανού προέβη σε ενημέρωση των δημοσιογράφων την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018, από το Κέντρο Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), στις 8 π.μ., σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την επαναληπτική εκλογή Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζοντας ότι η ψηφοφορία άρχισε κανονικά, στις 7 ώρα Κύπρου, με το άνοιγμα των καλπών σε όλα τα εκλογικά κέντρα σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία, ο Γενικός Έφορος Εκλογής σημείωσε πως σε ό,τι αφορά στα εκλογικά κέντρα του εξωτερικού, αυτά θα ξεκινήσουν σταδιακά, ανάλογα με την τοπική ώρα. Ο κύριος κορμός θα έχει λειτουργήσει μέχρι τις 10 π.μ., ώρα Κύπρου, με εξαίρεση την Νέα Υόρκη, όπου η κάλπη θα ανοίξει στις 2 το μεσημέρι.

Κάποια μικροπεριστατικά που παρουσιάστηκαν αφορούσαν κυρίως την αντικατάσταση προσωπικού που θα εργαζόταν σε εκλογικά κέντρα, είτε λόγω ασθενείας είτε άλλων σοβαρών οικογενειακών καταστάσεων, αντιμετωπίστηκαν. Επίσης, παρουσιάστηκε πρόβλημα ηλεκτροδότησης σε ένα εκλογικό κέντρο, το οποίο εξίσου αντιμετωπίστηκε. Όμως σε καμία περίπτωση αυτά τα μικροπεριστατικά δεν έχουν επηρεάσει την κανονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, είπε ο κ. Κυπριανού.

Ανέφερε, δε, πως στη σημερινή διαδικασία εργάζονται 7000 άτομα, 5000 δημόσιοι λειτουργοί και 2000 περίπου Αστυνομικοί, ενώ σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται και 1000 άνεργοι πτυχιούχοι.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν νεότερες καταγγελίες σε σχέση με την αποστολή μηνυμάτων ή την παραβίαση της νομοθεσίας, ο κ. Κυπριανού είπε πως «χθες υπήρξε καταγγελία. Είχαμε επικοινωνία με την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και όλες οι καταγγελίες έχουν διαβιβαστεί στην Αστυνομία, η οποία και τις διερευνά. Ως προς τις ποινές, η νομοθεσία της Επιτρόπου προβλέπει συγκεκριμένες ποινές, όπως και η εκλογική νομοθεσία. Τη στιγμή που είχαμε μιλήσει υπήρχαν οκτώ καταγγελίες, οι οποίες αφορούν στην αποστολή γραπτών μηνυμάτων».

-------------------

ΜΛ