Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-02-2018 09:35

Προεδρικές εκλογές 2018: Δηλώσεις του υποψηφίου για την Προεδρία κ. Σταύρου Μαλά κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος του

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας κ. Σταύρος Μαλάς άσκησε σήμερα το εκλογικό του δικαίωμα για τις Προεδρικές Εκλογές, στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Κέντρο Λ’, στη Λακατάμεια.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Μαλάς ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι η ημέρα της δημοκρατίας, είναι η ημέρα των πολιτών. Αυτή η εκλογική διαδικασία μας αφορά όλους. Αφορά όλους που θέλουμε να γνωρίζουμε τι σημαίνει ευρωπαϊκό και πολυπολιτισμικό κράτος και ποιος θα είναι ο ρόλος των ανεξάρτητων θεσμών αλλά και των πολιτειακών θεσμών στη χώρα μας και εάν η σχέση θα είναι διακριτή μεταξύ των θεσμών.

Σήμερα είναι η ημέρα που αποφασίζουν οι νέοι για το μέλλον τους, που αποφασίζουν εάν αυτό το μέλλον θα είναι ελπιδοφόρο, είτε βρίσκονται στο εξωτερικό είτε βρίσκονται εντός Κύπρου.

Σήμερα είναι η ημέρα των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνιούν για τα δικαιώματά τους, αγωνιούν για το αύριο και εάν αυτή η πολιτεία θα τα στηρίξει μέσα σε αυτή τη δεινή οικονομική κρίση.

Σήμερα είναι και η ώρα εκείνων που έχουν υποστεί τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης του 2013 στον τραπεζικό τομέα και διερωτώνται εάν η πολιτεία θα διαχειριστεί αυτή τη μεγάλη αδικία με αξιοπιστία.

Είναι η ημέρα των λειτουργών στον τομέα της υγείας, της παιδείας, που προβληματίζονται για τι είδους μεταρρυθμίσεις θα έχουμε.

Σήμερα είναι η ημέρα της γυναίκας, η οποία διεκδικεί έναν καλύτερο ρόλο στη νομή της εξουσίας αλλά είναι και η ημέρα της μάνας και του μονογονιού.

Είναι η ημέρα του επαγγελματία, του επιχειρηματία που θέλει να δει αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση από ένα σύγχρονο κράτος.

Είναι η ημέρα του πρόσφυγα, ο οποίος αγωνιά όχι μόνο για το μέλλον της πατρίδας μας και την επανένωση, όπως αγωνιούμε όλοι, αλλά και για την ίδια την προσφυγική πολιτική. Είναι η ημέρα του ανθρώπου του πολιτισμού, γιατί ο πολιτισμός είναι το δεύτερο μας DNA, και πρέπει να στηρίξουμε τον πολιτισμό.

Είναι η ημέρα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και είναι η ημέρα όλων μας σήμερα και όλοι θα πρέπει να έρθουν να ψηφίσουν.

Όμως, για να μπορέσει η νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού, δεν είναι μόνο το είδος της Κυβέρνησης, αλλά και το ήθος που ενδιαφέρει τους πολίτες. Εμείς πορευτήκαμε τόσο καιρό με αξιόπιστες προτάσεις και οι πολίτες θα μας κρίνουν όλους. Εμείς θέλουμε να κτίσουμε γέφυρες μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών και ο καλύτερος τρόπος για να κτίσεις αυτή τη γέφυρα είναι να λες πάντοτε αλήθειες, αλήθειες και αλήθειες και όχι ψέματα».

----------------

ΕΚ