Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2020 14:40

Μεσογειακή Ημέρα Ακτής: «Καθάρισε σε Βάθος»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Μεσογειακής Ημέρα Ακτής», που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Σεπτεμβρίου, το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με την GPM - HENKEL Ltd, προχώρησαν την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020 σε καθαρισμό παραλίας και βυθού στην παραλιακή περιοχή Μονής της Επαρχίας Λεμεσού.

Ο καθαρισμός του βυθού έγινε στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της GPM - HENKEL Ltd «Για καλό», και ειδικότερα της περιβαλλοντικής δράσης του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», που στόχο έχει την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της έννοιας της ατομικής ευθύνης απέναντι στην προστασία του περιβάλλοντος. Ομάδες πιστοποιημένων δυτών προχώρησαν στην απομάκρυνση θαλάσσιων απορριμμάτων από τον βυθό. Παράλληλα, το προσωπικό του ΤΑΘΕ προχώρησε στον καθαρισμό της επικείμενης παραλίας.

Και στις δύο περιπτώσεις, εφαρμόστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτόκολλο καταγραφής θαλάσσιων απορριμμάτων σε βυθό και παραλία αντίστοιχα, βάσει του οποίου γίνεται διαχωρισμός των απορριμμάτων σε κατηγορίες, καταμέτρηση τους ανά κατηγορία και καταγραφή τους στο αντίστοιχο έντυπο. Τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια, σακούλια, αλιευτικά εργαλεία, πλαστικοί σωλήνες και λάστιχο αυτοκινήτου συγκαταλέγονταν ανάμεσα στα απορρίμματα που συλλέχθηκαν από τον βυθό. Πλαστικά κομμάτια, μπουκάλια, σακούλια ακόμη και ξεχασμένα παπούτσια συλλέχθηκαν από την παραλία.

Για το καλό του περιβάλλοντος ας καθαρίσουμε μαζί το βυθό και τις παραλίες, γιατί η προστασία και η διατήρηση ενός υγιούς και καθαρού θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και δικαίωμα όλων μας, αλλά και υποχρέωση μας έναντι των μελλοντικών γενιών.

Η δράση του Dixan «Καθάρισε σε Βάθος», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

(ΙΚ/ΣΧ)