Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2020 19:09

Ο Υπουργός Οικονομικών είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υπουργός ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Λιλλήκα για τη συνάντηση. Η οικονομία διέρχεται μια δύσκολη περίοδο που συντεταγμένα ο πολιτικός κόσμος πρέπει να βρίσκει τις συναινέσεις, να ακολουθούνται οι πολιτικές οι οποίες θα μας οδηγήσουν μπροστά, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να ανακάμψουμε και να μπούμε πιο δυνατοί στο 2021.

Έχω ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της Κυβέρνησης όσον αφορά, τους προϋπολογισμούς, την ευρύτερη οικονομική πολιτική το επόμενο διάστημα, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Πιστεύουμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε πετύχει πολλά. Μόλις πρόσφατα έχουμε αναθεωρήσει την εκτίμηση για το ρυθμό ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας από συρρίκνωση ύψους 7%, σε συρρίκνωση 5.5% του ΑΕΠ.

Αυτό είναι αποτέλεσμα και της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας, αλλά και αποτέλεσμα των πολιτικών που έχουμε προωθήσει μέχρι σήμερα, φιλολαϊκών πολιτικών που βοηθούν στη συγκράτηση του εισοδήματος, στην κατανάλωση.

Αυτός είναι ο σκοπός του Υπουργείου και για το 2021. Είναι και γι’ αυτό που καλούμε και τα κόμματα να υπερψηφίσουν τους προϋπολογισμούς του 2021.

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι μέρος του προϋπολογισμού που θα ψηφιστεί από τη Βουλή, έχουμε ακούσει τις προτάσεις της Συμμαχίας Πολιτών και πρέπει να πούμε ότι συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό με αυτές τις προτάσεις που αφορούν την επόμενη μέρα και την αλλαγή του παραγωγικού ιστού της Κύπρου. Θα ενσωματώσουμε αυτές τις προτάσεις και θα γίνει προσπάθεια συγκεκριμενοποίησης με απτές πολιτικές. Θα είμαστε σε επαφή το επόμενο διάστημα. Σίγουρα είναι αυτά τα οποία θέλουμε να δούμε την επόμενη μέρα. Θέλουμε να βοηθήσουμε στην αύξηση της παραγωγικότητας, στη διαφοροποίηση του παραγωγικού μοντέλου, έτσι ώστε να είναι και λιγότερες οι επιπτώσεις μιας απρόσμενης κρίσης.

Κάναμε μια λεπτομερή συζήτηση σε αυτό το πλαίσιο και θα βρισκόμαστε σε επαφή με τη Συμμαχία Πολιτών το επόμενο διάστημα για να ακολουθήσουμε την πορεία χάραξης αυτών των πολιτικών» κατέληξε ο Υπουργός.

 

(ΝΝ)