Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

07-05-2018 07:52

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, αναφορικά με εγκληματική ενέργεια σε βάρος μελών της Αστυνομίας

Δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται, είπε την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη νέα εγκληματική ενέργεια σε βάρος μελών της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τον τραυματισμένο από εγκληματικά στοιχεία αστυνομικό, είπε ότι «ένα θέλω να καταστήσω σαφές: δεν είμαι μόνο στο πλευρό των τραυματιών. Είμαι στο πλευρό του Αστυνομικού Σώματος, που ενόρκως επιτελεί το καθήκον του. Δεν θα επιτρέψουμε στα εγκληματικά στοιχεία να θεωρήσουν ότι μπορούν να συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται.

Έχω μιλήσει και με τον Αρχηγό [της Αστυνομίας]. Μηδενική ανοχή σε οποιονδήποτε θεωρεί ότι η Κύπρος μπορεί να χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ως πεδίο πλουτισμού, παράνομων ενεργειών και αποθράσυνσης σε βαθμό που να νομίζει ότι η Αστυνομία θα εκφοβιστεί από ανάλογες ενέργειες. Αντιθέτως, θα νιώσουν κάποιοι, επιτέλους, ότι εννοούμε και την ευνομία αλλά ιδιαίτερα την πάταξη όχι μόνο της διαφθοράς αλλά και της εγκληματικότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε επίσης ότι «από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, η Γενική Διευθύντρια έχει διευθετήσει έτσι ώστε εντός της ημέρας, να μεταφερθεί [ο τραυματίας αστυνομικός] στο Ισραήλ. Έρχεται από το Ισραήλ νοσοκομειακό πτητικό μέσο, με ειδικούς εντατικολόγους και τραυματιολόγους, έτσι ώστε να δώσουμε την όση βοήθεια απαιτείται για να κρατηθεί στη ζωή ένας πραγματικά άξιος να φέρει τη στολή του αστυνομικού».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ο ίδιος φαίνεται να είναι εξοργισμένος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «ναι, είμαι. Γιατί επίθεση κατά της Αστυνομίας σημαίνει επίθεση κατά του κράτους. Και αυτό δεν θα γίνει ανεκτό από όπου και αν προέρχεται είτε ημεδαπό είτε αλλοδαπό».

(ΡΜ/ΜΛ)