Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-10-2020 14:55

Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής – 20 Οκτωβρίου 2020 «Συνδέοντας τον κόσμο με στατιστικές που μπορούμε να εμπιστευθούμε»

Η Παγκόσμια Ημέρα Στατιστικής, που λαμβάνει χώρα κάθε πέντε χρόνια, θα εορταστεί για τρίτη φορά στις 20 Οκτωβρίου, με σκοπό να τονιστεί ο σημαντικός ρόλος που διαδραματίζουν οι επίσημες στατιστικές στην κοινωνία μας. Οι επίσημες στατιστικές παρέχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα σε κοινωνικοοικονομικά και άλλα θέματα και έτσι οι φορείς χάραξης πολιτικής, οι επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα διαμόρφωσης επιστημονικά τεκμηριωμένων αποφάσεων και σχεδιασμών για ένα καλύτερο μέλλον. Ο προηγούμενος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής το 2015, περιελάμβανε δραστηριότητες που οργανώθηκαν σε περισσότερες από 110 χώρες.

Το φετινό σύνθημα είναι «Συνδέοντας τον κόσμο με στατιστικές που μπορούμε να εμπιστευθούμε». Αυτό το θέμα αντικατοπτρίζει τη σημασία της εμπιστοσύνης, των έγκυρων δεδομένων και της καινοτομίας που υπάρχει στα εθνικά στατιστικά συστήματα. Τα επίκαιρα, αξιόπιστα και έγκαιρα δεδομένα είναι απαραίτητα για να κατανοήσουμε τον μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε.

Η Στατιστική Υπηρεσία αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο του έργου της, επιδιώκει διαχρονικά τόσο την παραγωγή έγκυρων στατιστικών υψηλής ποιότητας, όσο και την έγκαιρη διάχυσή τους, πάντοτε σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών. Έτσι, με γνώμονα τον καταρτισμό στοιχείων υψηλής ποιότητας, η Στατιστική Υπηρεσία προχωρεί συνεχώς, εφαρμόζοντας τεχνολογικές και μεθοδολογικές προσαρμογές, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα των στατιστικών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στατιστικής, η Στατιστική Υπηρεσία και η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Στατιστική Σκοπιά στην Πανδημία Covid-19». Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί στις 20 Οκτώβριου η ώρα 11:00πμ. Διαδικτυακή εγγραφή είναι διαθέσιμη ακολουθώντας τον πιο κάτω σύνδεσμο

https://ucy.zoom.us/meeting/register/tJ0ofuyoqD4jEtdnweyX-4To2ISUVSFDFxW4

 

 

(ΝΝ/ΣΧ)