Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-05-2018 14:22

Συγκριτικά στατιστικά στοιχεία για τους Ευρωπαίους, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης – 9 Μαΐου

Η Στατιστική Υπηρεσία, στo πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα της Ευρώπης που εορτάζεται στις 9 Μαΐου κάθε χρόνο, παραθέτει συγκριτικές στατιστικές για τους Ευρωπαίους, με πηγή των δεδομένων τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Eurostat).

Άνδρες ηλικίας 45-49 ετών που είναι παντρεμένοι

Αν κάποιος είναι άνδρας ηλικίας 45-49 ετών, είναι παντρεμένος και κατοικεί στην Κύπρο, τότε ανήκει στο 84,3% των ανδρών αυτής της ηλικίας, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο στην ΕΕ. Το αντίστοιχο ποσοστό στην Σουηδία είναι 49,2% και είναι το χαμηλότερο. Ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 67,3%. 

  

 Γυναίκες ηλικίας 35-39 ετών με πρώτο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Το 37,9% των γυναικών ηλικίας 35-39 ετών στην Κύπρο, κατέχουν το πρώτο πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως το υψηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης. Ο μέσος όρος στην ΕΕ για τις γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας είναι 34,0%. Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στην Φινλανδία με 52,6%, ενώ το χαμηλότερο στην Τσεχία με 15,4%.

  

 

Μέσο μέγεθος κατοικίας

Αν κάποιο άτομο διαμένει σε κατοικία με εμβαδόν περισσότερο από 141,4m2, τότε το μέγεθος της κατοικίας του είναι μεγαλύτερο της μέσης κατοικίας στην Κύπρο, η οποία και έχει το μεγαλύτερο εμβαδόν μέσης κατοικίας στην ΕΕ.  Το μικρότερο μέγεθος μέσης κατοικίας, 43,9m2, είναι στη Ρουμανία.  Ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 95,9m2.

 

 

Σύγκρινε τον εαυτό σου…

Αν σας κέντρισαν το ενδιαφέρον αυτές οι στατιστικές και θα θέλατε να μάθετε περισσότερα και ιδιαίτερα πώς εσείς συγκρίνεστε με τα άτομα του ιδίου φύλου και ηλικίας, στην Κύπρο, στις άλλες χώρες της ΕΕ και τον μέσο όρο της ΕΕ, χρησιμοποιείστε το πληροφοριακό γράφημα (infographic) “Εσύ στην ΕΕ”, που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της Στατιστικής Υπηρεσίας. Το “Εσύ στην ΕΕ” είναι η ελληνική έκδοση του “You in EU” της Eurostat και έγινε σε συνεργασία με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κύπρου.

 (ΜΛ/ΣΧ)