Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2020 12:39

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Ν. Τορναρίτη σε τηλεδιάσκεψη της COSAC με θέμα «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Συνεχίζoνται οι εργασίες της Διάσκεψης, μέσω διαδικτύου, των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της τρέχουσας κοινοβουλευτικής διάστασης της Γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκος Τορναρίτης συμμετείχε σε συζήτηση που είχε ως θέμα «Το Μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης», με κύρια ομιλήτρια την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.  Επισημαίνοντας την έξαρση της βίας και των ένοπλων συγκρούσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου, ο κ. Τορναρίτης υπογράμμισε την ανάγκη ισχυρής παρουσίας της ΕΕ στη διεθνή σκηνή, προς όφελος της ειρήνης, της σταθερότητας και της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Τορναρίτης στηλίτευσε τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της πόλης της Αμμοχώστου, κατά παράβαση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Τόνισε δε ότι μόνο η ανάπτυξη μίας ουσιαστικής Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας θα διασφαλίσει τον σεβασμό της κυριαρχίας έκαστου κράτους μέλους και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, τόσο από την τρομοκρατία όσο και από έκνομες ενέργειες τρίτων χωρών.

 

ΕΧ/ΕΙ