Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2020 13:42

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κα  Irena Lichnerowicz–Augustyn.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Πολωνίας, υπογράμμισε τη σημασία συνέχισης και περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας, ιδιαίτερα εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου, στη βάση της αλληλεγγύης, υπό το φως σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και ολόκληρος ο κόσμος.  Ο Δρ Αδάμου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εξευρεθεί τελικά λύση όσον αφορά στην έγκριση του προϋπολογισμού της ΕΕ, που αποτελεί καίριο ζήτημα στις προσπάθειες της Ένωσης και των κρατών μελών της για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών της. 

Η Πολωνή Πρέσβης συνεχάρη τον Δρα Αδάμου για την εκλογή του στην Προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων. Υπογράμμισε τη βούληση της χώρας της για περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων με την Κύπρο, σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Η κα Lichnerowicz–Augustyn σημείωσε ότι το έτος 2021 σηματοδοτεί την 60η επέτειο εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Πολωνίας και Κύπρου και αναφέρθηκε στον προγραμματισμό διαφόρων δραστηριοτήτων στο πλαίσιο αυτό.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν απόψεις όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας Covid-19. Ο Δρ Αδάμου επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης αξιοποίησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης προς όφελος των λαών και των κρατών της Ένωσης.

 

(IK/ΣΧ)