Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

19-02-2021 08:40

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΓΕΕΦ και Γραφείου Επιτρόπου Εθελοντισμού και μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, στο Υπουργείο Άμυνας, η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Το Μνημόνιο υπέγραψαν, εκ μέρους του ΓΕΕΦ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη στην παρουσία του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Χρυσηλίου και του Επιτελάρχη της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Απόστολου Περβολαράκη.  

Σκοπός του Μνημονίου είναι η εδραίωση συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αφορούν την ανάπτυξη δράσεων που θα συμβάλουν στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και του ανθρωπισμού στον τόπο μας.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι μέσα από αυτές τις συνεργασίες, η Εθνική Φρουρά, πέραν της ανάδειξης του κοινωνικού της χαρακτήρα, καλλιεργεί παράλληλα στα μέλη της το πνεύμα της εθελοντικής συνείδησης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη στην παρέμβαση του τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Εθνικής Φρουράς σε ανθρωπιστικές κρίσεις αλλά και τη συμβολή της στην καλλιέργεια του εθελοντισμού με τη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς σε σημαντικές εθελοντικές δράσεις. 

(ΜΓ/ΕΙ)