Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-03-2021 14:35

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε εκπροσώπους του κόμματος για τα ζώα

Η ευημερία και η προστασία των ζώων είναι ύψιστης σημασίας και αποτελεί δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού, σημείωσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου στη συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους του κόμματος για τα ζώα.

Ο Δρ Αδάμου δέχθηκε τον Πρόεδρο του Κόμματος για τα Ζώα κ. Κυριάκο Κυριάκου και τον Επαρχιακό Γραμματέα Λεμεσού κ. Νεόφυτο Νεοφύτου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τα εκκρεμούντα νομοσχέδια που άπτονται της ευημερίας των ζώων.

Πρόκειται για τέσσερα νομοσχέδια. Το νομοσχέδιο σχετικά με τη δημιουργία τμήματος αστυνομίας των ζώων, τον «Περί Διατήρησης Ζώων Άγριων Ειδών σε Εγκαταστάσεις που Επιδεικνύουν Ζώα στο Κοινό νόμο», τους «περί Ιδιωτικών Κτηνιατρικών Ιατρείων, Κλινικών και Νοσοκομείων κανονισμούς» και τον «Περί Σκύλλων νόμο».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με το πού ακριβώς βρίσκεται η διαδικασία για το κάθε ένα νομοσχέδιο ξεχωριστά,  διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει με επιστολή του και την επίσπευση της ολοκλήρωσης της διαδικασίας για κατάθεση στην ολομέλεια της Βουλής, ούτως ώστε να προχωρήσει η ψήφιση και εφαρμογή τους.

Ο Δρ Αδάμου επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευημερία των ζώων ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και έχοντας αφιερώσει πολλές ώρες κοινοβουλευτικού έργου ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

 

ΕΧ/ΕΙ