Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-03-2021 14:37

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμος Αδάμου δέχθηκε την Πρέσβη της Πορτογαλίας στην Κύπρο

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Πορτογαλίας στην Κύπρο κα Manuela Bairos.

Ο Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε εκτίμηση για τη στάση αρχών της Πορτογαλίας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες για επίλυσή του.  Αναφερόμενος στην επικείμενη άτυπη Διάσκεψη για το Κυπριακό, ο Δρ Αδάμου επεσήμανε ότι, εάν η τουρκική πλευρά συνεχίσει να εμμένει στις διχοτομικές της θέσεις, η διαδικασία θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Ο Πρόεδρος της Βουλής επαναβεβαίωσε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην επίτευξη λύσης, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του συμφωνημένου πλαισίου λύσης για το Κυπριακό. Υπογράμμισε δετην ανάγκη παρουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασία των συνομιλιών, ώστε να διασφαλιστεί ότιαυτή θα συνάδει με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Η Πορτογαλίδα Πρέσβης επανέλαβε τη σταθερή θέση αρχών της χώρας της για επίτευξη λύσης στο Κυπριακό, στη βάση της διεθνούς νομιμότητας.

Η κα Bairos αναφέρθηκε, εξάλλου, στο τρίπτυχο της «δίκαιης, πράσινης και ψηφιακής Ευρώπης» της τρέχουσας Πορτογαλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για την κατάσταση σε σχέση με την πανδημία Covid-19 και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις δύο χώρες.

 

(ΙΚ/ΣΧ)