Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-03-2021 11:35

Ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αδάμος Αδάμου παρέστη στη Δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δρ Αδάμος Αδάμου παρέστη σήμερα ως προεδρεύων της Δημοκρατίας στην πανηγυρική δοξολογία, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης, για τη διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού και της μεγάλης Εθνικής Επετείου των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.

Μετά το πέρας της δοξολογίας  ο προεδρεύων της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας  στο Μαυσωλείο Ηρώων 1821 που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας.

Ο Δρ Αδάμου αναφερόμενος στη μεγάλη θυσία των προγόνων μας, οι οποίοι κατάφεραν να σπάσουν τον ζυγό της σκλαβιάς που τους καταδυνάστευε για 400 χρόνια, υπογράμμισε το σημερινό μας χρέος. «Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να στερείται βασικές ελευθερίες λόγω της τουρκικής κατοχής, πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος που θα βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της Ενωμένης Ευρώπης». Μια λύση τόνισε ο Δρ Αδάμου που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των νομίμων κατοίκων του νησιού μας Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων.

 

ΙΚ