Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-04-2021 09:26

Αναφορά στην Άτυπη πενταμερή κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ, στην έδρα του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή τακτική (27.04.21) ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον ΟΗΕ, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Farhan Haq ανέγνωσε στους δημοσιογράφους την πιο κάτω ανακοίνωση, αναφορικά με την άτυπη πενταμερή συνάντηση που διεξάγεται στη Γενεύη.

«Η άτυπη συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό ξεκίνησε στη Γενεύη πριν από λίγες ώρες.

 Όπως γνωρίζετε, ο Γενικός Γραμματέας αποφάσισε να διοργανώσει αυτή τη συνάντηση μετά από διαβουλεύσεις που διεξήγαγε εκ μέρους του τους τελευταίους μήνες, η Βοηθός Γενική Γραμματέας, Jane Holl Lute.

Πριν από λίγο, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διμερή συνάντηση με την Τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία, και πρόκειται να ξεκινήσει μια με την Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία.

Απόψε, ο Γενικός Γραμματέας θα παραθέσει  δεξίωση για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.

Την Τετάρτη το πρωί, θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της ολομέλειας με τα πέντε μέρη και στη συνέχεια το απόγευμα, αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με κάθε μια από τις πέντε αντιπροσωπείες.

Αργότερα το βράδυ, ο κ. Guterres θα παραθέσει ένα ανεπίσημο δείπνο για τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Περισσότερες συναντήσεις αναμένονται την Πέμπτη, για τις οποίες θα δημοσιεύσουμε λεπτομέρειες αργότερα.

Σκοπός της συνάντησης θα είναι να προσδιορίσει αν υπάρχει κοινό έδαφος για να διαπραγματευτούν τα μέρη μια βιώσιμη, διαρκή λύση στο Κυπριακό ζήτημα, εντός ενός προβλέψιμου ορίζοντα».

Για το κείμενο στην αγγλική πατήστε εδώ.

ΕΧ/ΕΙ