Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-02-2024 08:08

Αναφορά στο Κυπριακό κατά την τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή (12.02.24) τακτική ενημέρωση των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΟΗΕ, o Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα κ. Stéphane Dujarric ρωτήθηκε από τον ανταποκριτή του OMEGA κ. Μιχάλη Ιγνατίου αν έχει κάτι να πει για τη συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. Ο κ. Dujarric σημείωσε ότι ήταν πολύ ωραίο που η συνάντηση συνέβη την ημέρα που διεκπεραιώθηκε η πλήρης πληρωμή των οφειλών της Ελλάδας στον Διεθνή Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Πρόσθεσε ότι συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Εθνών, η κατάσταση στην Κύπρο, καθώς και οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Ιγνατίου αναφέρθηκε και στην Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο κα María Angela Holguín Cuéllar, επισημαίνοντας ότι από ό,τι γνωρίζει έχει επιστρέψει από την περιοδεία της στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία. Κάλεσε τον κ. Dujarric αν έχει κάτι να πει για τα αποτελέσματα της αποστολής, αν η ίδια σκοπεύει να πάει πίσω στο νησί ή αν είναι απογοητευμένη και αποφάσισε να μην επιστρέψει.

Ο Εκπρόσωπος απάντησε ότι η κα Holguín Cuéllar είναι μια εξαιρετικά έμπειρη διπλωμάτης, τονίζοντας ότι δεν αμφιβάλει καθόλου ότι θα συνεχίσει την εντολή της με ενθουσιασμό. Συμπλήρωσε ότι δεν είναι εις γνώση του αν είναι στη Νέα Υόρκη ή πότε είχε την ευκαιρία να ενημερώσει το Γενικό Γραμματέα.

Για την ερωτοαπάντηση αυτούσια στην αγγλική γλώσσα πατήστε εδώ.

 

(ΝΖ/ΑΦ)