Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

04-06-2021 18:16

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βόρεια Μακεδονία κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 2 Ιουνίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κ. Stevo Pendarovski. Διαβιβάζοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αναστασιάδη, ο κ. Θεοφυλάκτου διαβεβαίωσε τον κ. Pendarovski για την προσήλωση της Κυπριακής Κυβέρνησης στην αναβάθμιση των διμερών σχέσεων και στη σύσφιξη των δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Κύπρου σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Με την ευκαιρία, ο Πρέσβης Θεοφυλάκτου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Pendarovski για τη διαχρονική στήριξη στο Κυπριακό.

Ανταποδίδοντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις σχέσεις φιλίας και αλληλοσεβασμού που συνδέουν τη Βόρεια Μακεδονία και την Κύπρο και απηύθυνε τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με την ενταξιακή προοπτική της χώρας του, επισημαίνοντας πως αυτή εκτιμάται ιδιαίτερα.

Καταλήγοντας, ο κ. Pendarovski τόνισε σε σχέση με το Κυπριακό, ότι η χώρα του αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, και εξέφρασε την ευχή όπως οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών ευοδωθούν σύντομα ώστε η Κύπρος να επανενωθεί προς όφελος ολόκληρου του Κυπριακού λαού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

ΕΧ