Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-06-2021 18:33

Συμμετοχή του βουλευτή κ. Κυριάκου Χατζηγιάννη στη Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες της 29ης Ετήσιας Συνόδου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣ ΟΑΣΕ), οι οποίες θα διεξαχθούν σε υβριδική μορφή, μεταξύ 30 Ιουνίου και 6 Ιουλίου 2021. Ο βουλευτής κ. Κυριάκος Χατζηγιάννη προήδρευσε διαδικτυακής συνεδρίας της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα.

Σε εισαγωγική παρέμβαση του, ο κ. Χατζηγιάννη παρουσίασε τις πιο πρόσφατες δραστηριότητες της Επιτροπής. Αναφερόμενος σε διαδικτυακό σεμινάριο της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, με θέμα τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19 στη δημοκρατία και τις εκλογές, ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε ότι αναπόφευκτα η πανδημία έχει επηρεάσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά δεν τις παρεμποδίζει ολοκληρωτικά. Υπογράμμισε δε την ανάγκη επίδειξης πολιτικής βούλησης για να ξεπεραστούν οι σχετικές προκλήσεις.

Ο κ. Χατζηγιάννη αναφέρθηκε επίσης σε διαδικτυακό σεμινάριο της Συνέλευσης για την ανθρωπιστική προστασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στις ζώνες συγκρούσεων, τον περασμένο Μάρτιο. Υπογράμμισε ότι τα ζητήματα αυτά αποτελούν προτεραιότητες και πρέπει, στο πλαίσιο της επίλυσης συγκρούσεων, να αντιμετωπίζονται χωριστά από πολιτικά προβλήματα, που εξακολουθούν να εμποδίζουν την επίλυση πολλών παρατεταμένων συγκρούσεων.

Ο Κύπριος βουλευτής σημείωσε επίσης την πραγματοποίηση διαδικτυακού σεμιναρίου, με θέμα την υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα. Αναφερόμενος στην περιοχή του ΟΑΣΕ, ο κ. Χατζηγιάννη εξέφρασε ανησυχία για τις προκλήσεις που δυσχεραίνουν την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς όλους, τονίζοντας παράλληλα ότι οι αποτυχίες του συστήματος υγείας προκαλούν ανασφάλεια και ως εκ τούτου θα πρέπει τέτοια θέματα να παραμείνουν ψηλά στις προτεραιότητες του ΟΑΣΕ.

Τέλος, ο κ. Χατζηγιάννη επεσήμανε τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ευρύτερη περιοχή του ΟΑΣΕ, υπενθυμίζοντας την εκφρασθείσα ανησυχία των μελών του Προεδρείου της Επιτροπής μέσα από σχετικές δηλώσεις τους. Ως Πρόεδρος της Επιτροπής για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τα Ανθρωπιστικά Θέματα, ο κ. Χατζηγιάννη διαβεβαίωσε τα μέλη της Επιτροπής ότι επιδιώκει πάντοτε τη διατήρηση ανοιχτού διάλογου για τις σοβαρές προκλήσεις που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

(ΜΓ)