Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-07-2021 11:02

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Μαυροβούνιο κ. Δημήτριος Α. Θεοφυλάκτου επέδωσε στις 19 Ιουλίου τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κ. Μίλο Ντζουκάνοβιτς.

Ο Πρόεδρος Ντζουκάνοβιτς, διαβίβασε εγκάρδιους χαιρετισμούς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο προσβλέπει να συναντηθεί σύντομα.

Υπογράμμισε τις φιλικές σχέσεις μεταξύ Μαυροβουνίου και Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, ιδίως στον οικονομικό και τουριστικό τομέα.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου ευχαρίστησε τον Κύπριο Πρέσβη για τη συνεπή υποστήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με την ένταξη της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Πρόεδρος Ντζουκάνοβιτς εξέφρασε την ευχή όπως οι προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών αποδώσουν καρπούς έτσι ώστε η επανένωση της Κύπρου, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου, καταστεί  επωφελής για όλους τους Κυπρίους, στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Ο κ. Θεοφυλάκτου ενημέρωσε λεπτομερώς τον Πρόεδρο για τις παράνομες τουρκικές δραστηριότητες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έμφαση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στα κατεχόμενα Βαρώσια.

Καταλήγοντας, ο νέος Πρέσβης εξέφρασε ετοιμότητα για περαιτέρω αναβάθμιση των διμερών σχέσεων, ενίσχυση συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς επίσης την προώθηση της συνεργασίας των δύο χωρών σε διεθνή φόρα. Επανέλαβε δε την υποστήριξη της Κύπρου σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική του Μαυροβουνίου.

(ΜΧ/ΝΓ/ΕΧΡ)