Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

08-02-2018 13:09

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έλαβε συγχαρητήριο μήνυμα από τον Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, με την ευκαιρία της επανεκλογής του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο μήνυμα του ο Πρόεδρος της Ιταλίας ανέφερε τα ακόλουθα:

«Με την ευκαιρία της επανεκλογής σας στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιθυμώ να σας εκφράσω εκ μέρους του ιταλικού λαού και εμού προσωπικά ειλικρινή συγχαρητήρια και θερμές ευχές για κάθε επιτυχία κατά τη δεύτερη σας θητεία.

Η Κύπρος και η Ιταλία ακολουθούν από κοινού μια μεσογειακή πολιτική που επικεντρώνεται στην ειρήνη, την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης των χωρών που συνορεύουν με την κοινή θάλασσα. Αυτή η δέσμευση που εκδηλώνεται δυναμικά με την ευκαιρία της τελευταίας Συνόδου των χωρών της Μεσογειακής Ευρώπης που έγινε στη Ρώμη πριν μερικές βδομάδες, συμπληρώνει την προσπάθεια που η Λευκωσία και η Ρώμη καλούνται να αναπτύξουν, σε συνεννόηση με τους άλλους εταίρους της ΕΕ, για την επανέναρξη της ολοκλήρωσης και τη σαφή εφαρμογή των αρχών της Διακήρυξης της Ρώμης για την 60ή επέτειο των Συνθηκών.

Μέσα σε αυτό το πνεύμα, και επιβεβαιώνοντας ότι η Ιταλία θα συνεχίσει να στηρίζει τους λόγους για διεξαγωγή του διαλόγου ως απαραίτητο εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, σας απευθύνω ειλικρινείς ευχές για προσωπική ευημερία και για την ευημερία του φίλου κυπριακού λαού».
___________
ΡΜ/ΕΑ