Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-09-2021 15:58

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στην άφιξη της χρυσής Παραολυμπιονίκη στην κολύμβηση Καρολίνας Πελενδρίτου -16.9.2021

Καλωσόρισες Καρολίνα!

Με απερίγραπτη χαρά και υπερηφάνεια σε υποδεχόμαστε πίσω στην πατρίδα.

Την πατρίδα που εκεί στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο, την έκανες για μια φορά ακόμη να νιώσει περήφανη.

Θα επαναλάβω εκείνο που σου είπα προηγουμένως μέσα στο αεροδρόμιο. Έφυγες χρυσή, Καρολίνα, και επιστρέφεις ολόχρυση!

Σε ευχαριστούμε γιατί την ώρα εκείνη που πανάξια ανέβηκες στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των Παραολυμπιακών του Τόκιο 2020  και σε καμαρώσαμε όλοι οι Κύπριοι μαζί με τόσα εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ανέβασες ξανά την Κύπρο μας στο ολυμπιακό στερέωμα.

Εκ μέρους της Πολιτείας σε καλωσορίζω και σου μεταφέρω την περηφάνια όλων μας γιατί φέρνεις μαζί σου και το χρυσό μετάλλιο στο πρόσθιο, αλλά και ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο στην ελεύθερη κολύμβηση.

Στο παρελθόν οι πόλεις έριχναν τα τείχη τους για να ανοίξει πέρασμα για τους ολυμπιονίκες τους. Εδώ τείχη δεν υπάρχουν, όμως η ίδια η Καρολίνα υπερβαίνει όρια και φραγμούς που μπορεί να ξεπροβάλλουν μπροστά σε συνανθρώπους μας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Δίνει το λαμπρό παράδειγμα και ένα μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία, για το τι μπορεί να πετύχουν άτομα με αναπηρία.

Αυτό που έχεις πετύχει, συμμετέχοντας για τέταρτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και φέρνοντας για μια φορά ακόμα ένα παγκόσμιο ρεκόρ, πολύ λίγοι αθλητές το έχουν κατορθώσει. Η επιμονή, η συστηματική προσπάθεια, το κουράγιο και η διάρκεια της προσπάθειας σου, Καρολίνα, σε κάνουν εμβληματική μορφή του αθλητισμού μας. Σε συγχαίρουμε και σε ευχαριστούμε.

Ο καθημερινός αγώνας σου στον υγρό στίβο, αλλά και στη ζωή, αποτελεί παράδειγμα για τους νέους και τις νέες μας. Σε μια εποχή που συχνά χαρακτηρίζεται από μια κρίση αξιών, δίνει Καρολίνα ένα ευγενές πρότυπο για τη νεολαία μας.

Μαζί με την Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, την οποία και συγχαίρω θερμά, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο, σε καλωσορίζουμε πίσω στην πατρίδα, άξια χρυσή ολυμπιονίκη! Και πρέπει να ξέρεις ότι μαζί με την ευγνωμοσύνη μας, έχεις και τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές σου.    

Μας γεμίζεις τιμή και υπερηφάνεια με τα κατορθώματά σου, Καρολίνα! Ευχαριστούμε.

Μαζί με το καλωσόρισες θέλω να διαβεβαιώσω τόσο εσένα, όσο και την Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ότι θα είμαστε δίπλα στην Καρολίνα και αρωγοί σε όλους τους αθλητές και αθλήτριές μας.

ΙΠ