Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-06-2018 15:58

Απονομή οικολογικού σήματος “Green Office” στο ΓΤΠ ως το πρώτο οικολογικό Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας

Το οικολογικό σήμα “Green Office” απονεμήθηκε επισήμως στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), ως το πρώτο οικολογικό Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο "Θεόφιλος Γεωργιάδης" του ΓΤΠ.

Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2017 το ΓΤΠ, ολοκλήρωσε τη διαδικασία έγκρισής του ως “Green Office”, γεγονός που το καθιστά ως το πρώτο Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας με οικολογική συνείδηση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Καδής, η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου.

Η απονομή του οικολογικού σήματος “Green Office”  προς τη Διευθύντρια του ΓΤΠ έγινε από τον Εθνικό Χειριστή του Προγράμματος Οικολογικών Γραφείων δρα Μιχάλη Ιερείδη, ο οποίος αναφέρθηκε  στο ιστορικό  του προγράμματος και στους στόχους του και συγχάρηκε τη Διεύθυνση και το προσωπικό του ΓΤΠ για την όλη προσπάθεια. Τόσο η Επίτροπος όσο και ο κ. Ιερείδης  τόνισαν την αμέριστη υποστήριξή τους στην προσπάθεια του ΓΤΠ για προώθηση και ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και έμπρακτης πράσινης οικονομίας στη Δημόσια Υπηρεσία.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Γεωργίας κ. Καδής, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών καθίσταται το πρώτο Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας που αποκτά τη σημαντική πιστοποίηση περιβαλλοντικής ποιότητας Green Office.  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στη Διεύθυνση και στο προσωπικό του Γραφείου, για τη σημαντική αυτή διάκριση.  Οι Λειτουργοί του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, δεν έμειναν απλοί παρατηρητές απέναντι στην αλόγιστη σπατάλη φυσικών πόρων και στην ανεξέλεγκτη παραγωγή αποβλήτων.  Ευαισθητοποιήθηκαν, ανέλαβαν δράση και αποτελούν ένα απτό παράδειγμα αλλαγής συνηθειών και κουλτούρας, που είναι και το ζητούμενο στη συνολική προσπάθεια για διατήρηση, προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Προτρέπω συνεπώς το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ως πρωτοπόρο πλέον Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, να μοιραστεί με τα υπόλοιπα κρατικά Τμήματα και Υπηρεσίες τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει, ώστε να εμπνευστούν όλοι από τη δράση του και να συμβάλουν ενεργά στις προσπάθειες για αειφόρο ανάπτυξη».

Τέλος, σε χαιρετισμό της η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Μιχαηλίδου, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η όλη προσπάθεια ήταν και εξακολουθεί να είναι μια διαδρομή που όλα τα στελέχη του ΓΤΠ  διάνυσαν ομαδικά και αποτελεσματικά, έτσι ώστε το  ΓΤΠ να  παραλαμβάνει σήμερα επισήμως το οικολογικό σήμα Green Office και να καθίσταται το 1ο Τμήμα της Δημόσιας Υπηρεσίας που τυγχάνει αυτής της τιμής.  Επιγραμματικά ανέφερε ότι στο ΓΤΠ εφαρμόζεται πλήρης ανακύκλωση πλαστικών προϊόντων, χαρτιού και μπαταριών και συλλέγονται πλαστικά πώματα. Επίσης, είπε ότι  όλο το ΓΤΠ λειτουργεί με λαμπτήρες LED, καθώς και σύστημα εξοικονόμησης νερού στις τουαλέτες ενώ τηρείται αυστηρά η χρήση ασφαλών προς την υγεία και το περιβάλλον χημικών προϊόντων καθαρισμού.Επιπρόσθετα, σε μια άλλη συνεργασία του ΓΤΠ συλλέγονται κουτιά αλουμινίου για υποβοήθηση του εθελοντικού έργου του οργανισμού «CANS FOR KIDS» με τον ειδικό κάλαθο συλλογής των κουτιών που τοποθετήθηκε έτσι που να εξυπηρετεί και τα γειτνιάζοντα Τμήματα και Υπηρεσίες, αλλά και τους πολίτες που διαμένουν στην περιοχή.

Καταληκτικά, η κα Μιχαηλίδου ανέφερε:

«Θέλουμε σήμερα να δώσουμε ένα παράδειγμα που θα ακολουθήσουν τόσο τα υπόλοιπα Τμήματα, Υπηρεσίες και Υπουργεία της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Γιατί θέλουμε κάθε μέρα να δίνουμε την ευκαιρία στην Κύπρο να γίνεται ακόμη καλύτερη».

(ΑΜ/ΕΙ)