Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-06-2018 10:56

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη στην εκδήλωση προς τιμήν της καθηγήτριας Μαίρης Ιωαννίδου-Κουτσελίνη, χθες

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Χαμπιαούρης απηύθυνε, χθες βράδυ, χαιρετισμό σε εκδήλωση προς τιμήν της καθηγήτριας κας Μαίρης Ιωαννίδου-Κουτσελίνη, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαμπιαούρης στον χαιρετισμό του ανέφερε: «Με ξεχωριστή χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Κύπρου να χαιρετήσω την αποψινή εκδήλωση, που πραγματοποιείται προς τιμήν της καθηγήτριας Μαίρης Ιωαννίδου-Κουτσελίνη.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ελάχιστη έκφραση ευγνωμοσύνης και απόδοσης της προσήκουσας τιμής για την πολύχρονη και πολύμορφη προσφορά της στην παιδεία και εκπαίδευση του τόπου μας.

Το έργο της Μαίρης Κουτσελίνη, η δράση και συνεισφορά της στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής και μεταρρύθμισης, το διδακτικό και ερευνητικό της έργο, η προσφορά της ως ακαδημαϊκού στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η συμβολή της σε πολλούς τομείς του εκπαιδευτικού φάσματος της Κύπρου και ιδιαίτερα στην ίδρυση και λειτουργία του Φορέα, ανεβάζουν τόσο ψηλά το κύρος και το ανάστημά της, που οποιαδήποτε τελετή για την αφυπηρέτηση της φαντάζει μικρή και ασήμαντη.

Η εμπνευσμένη και διορατική επιστήμονας Μαίρη Κουτσελίνη υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως καθηγήτρια στο τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστήμιου Κύπρου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος μέχρι την αφυπηρέτησή της. Διευθύντρια της Έδρας UNESCO για την Ισότητα και Ενδυνάμωση των Φύλων του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Συντονίστρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ανάπτυξη προγραμμάτων και Διδασκαλία» του Τμήματος, καθώς και στο διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Σπουδές Φύλου». Επίσης, έχει διδάξει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου από το 1980 μέχρι το 1994.

Η αδιάλειπτη, πολύχρονη και πολυεπίπεδη προσφορά της, ειδικότερα στον τομέα της παιδείας, αναγνωρίζεται από ολόκληρη την κοινωνία και ειδικότερα απ’ όλους όσοι υπηρετούν στον χώρο της εκπαίδευσης. Στο πρόσωπό της, αναγνωρίζουν μια εξέχουσα μορφή της κυπριακής πολιτείας με πλούσια δράση στη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής της Κύπρου και ουσιαστική εμπλοκή στα  εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Πιο αναλυτικά, συμμετέχει στην Επιτροπή Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, στη Μικτή Επιτροπή Ανάπτυξης και Αξιολόγησης του Προγράμματος Προ-υπηρεσιακής Κατάρτισης Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Συμβουλευτική Επιτροπή Αξιολόγησης και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και σε μεγάλο αριθμό τεχνικών επιτροπών αξιολόγησης προγραμμάτων και προσωπικού. Από τον Νοέμβριο του 2015 προεδρεύει του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, του πιο σημαντικού ίσως φορέα στην Ανώτερη Εκπαίδευση της Κύπρου, ο οποίος αναμένεται να συμβάλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του στρατηγικού στόχου να καταστεί η Κύπρος κέντρο προσφοράς ποιοτικής Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Η Μαίρη Κουτσελίνη, ως ένας ακούραστος εργάτης του πνεύματος και μια ισχυρότατη εκπαιδευτική φυσιογνωμία, κατόρθωσε –με συνέπεια, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση– να θέσει στέρεες βάσεις για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και να διαχειριστεί σημαντικά και καίρια ζητήματα, επίπονες εργασίες και σχεδιασμούς του ΥΠΠ. Άοκνα, θα συνεχίσει να προσφέρει, με την επιστημονική της κατάρτιση, τις γνώσεις και τις εμπειρίες της, στα θέματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ενώ παράλληλα, θα συμμετάσχει ενεργά ως Πρόεδρος στην Επιτροπή για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αξιολόγησης του μαθητή στο κυπριακό δημόσιο σχολείο και ως Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή για το νέο σύστημα αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών.

Αγαπητή Μαίρη,

Ως Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και ως προσωπικός φίλος, είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρώσω μέσα σε λίγα λόγια το μέγεθος του πολύτιμου έργου σου, τις αρετές του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς σου και γενικότερα την ανεκτίμητη προσφορά σου στην εκπαίδευση και στην πατρίδα μας. Ωστόσο, η διοργάνωση της σημερινής τελετής μάς δίνει τη δυνατότητα να σου εκφράσουμε από καρδιάς την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας, ως ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για όλα όσα έχεις προσφέρει. Είμαι σίγουρος ότι έχεις ακόμα να προσφέρεις πολλά και, ως εκ τούτου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού καθώς και η εκπαιδευτική κοινότητα της Κύπρου θα συνεχίζει να αξιοποιεί τη συσσωρευμένη γνώση και την πολύχρονη εμπειρία σου, για το καλό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, για τον εκσυγχρονισμό της παιδείας του τόπου μας, για τη βελτίωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητάς μας, για το καλό των παιδιών μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε, συνοδευόμενο με τις πιο θερμές μας ευχές για υγεία, προσωπική ευτυχία και κάθε επιτυχία στη νέα φάση της ζωής σου».

(ΙΠ/ΜΓ/ΕΙ)