Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2021 09:06

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Συνεχίζονται οι εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιούνται στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αποτελούμενης από τους βουλευτές κ. Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), κ. Μάριο Καρογιάν και την κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Σε παρέμβασή του χθες, κατά τη γενική συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας του Οργανισμού με θέμα «Οι σύγχρονες προκλήσεις για τη δημοκρατία: ξεπερνώντας τον διχασμό και οικοδομώντας κοινότητες», ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι η δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας, η οποία σημαδεύτηκε από την οικονομική και μεταναστευτική κρίση, φαινόμενα εξτρεμισμού, ένοπλες συγκρούσεις, κοινωνικό διχασμό και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επέφερε ισχυρό πλήγμα στις δημοκρατικές αρχές, το οποίο εντάθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που επιβλήθηκαν στον τρόπο ζωής, εργασίας, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας.

Μιλώντας για την ανάκαμψη από την πανδημική κρίση και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αναφύονται, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της προώθησης του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης συνεργειών. Η οικοδόμηση κοινοτήτων και η εξάλειψη του κοινωνικού διχασμού, συμπλήρωσε κλείνοντας ο Κύπριος βουλευτής, υπαγορεύουν την επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης, συλλογικότητας και συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι δημοκρατικές αρχές και τα ιδεώδη.

(ΝΓ)