Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2021 14:07

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία διοργανώνει η Βουλή των Αντιπροσώπων

Η αποδοχή της αναπηρίας τόσο από την κοινωνία όσο και από την πολιτεία είναι διαδικασία μακρά και επίπονη, αφού διάφορες αντιλήψεις και στερεότυπα διαιωνίζουν τις διακρίσεις που υφίσταται μια ιδιαίτερα ευάλωτη κοινωνική ομάδα, τα άτομα με αναπηρίες. Ωστόσο, σε μια πλουραλιστική, ισότιμη και χωρίς διακρίσεις κοινωνία η ενσυναίσθηση αποτελεί κλειδί στην αποδοχή της διαφορετικότητας. Η καλλιέργεια ενσυναίσθησης στο πλέον αρμόδιο για τη σύσταση, τη ρύθμιση και τον έλεγχο των πολιτικών προσβασιμότητας νομοθετικό σώμα κρίνεται εξαιρετικά σημαντική και απαραίτητη ως προς την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της πολιτείας ευρύτερα.  Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), η Βουλή των Αντιπροσώπων θα πραγματοποιήσει στις 1 και 3 Δεκεμβρίου 2021 δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρίες.

1 Δεκεμβρίου 2021

  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους κοινοβουλευτικούς συνεργάτες και το προσωπικό της Βουλής με αντικείμενο θέματα προσβασιμότητας, αναπηρίας και μειωμένης κινητικότητας από την Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαιδεύτρια για Θέματα Πρόσβασης & Εξυπηρέτησης ΑμεΑ της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.ΠΑ.Κ.) κα Σόφη Χριστοφίδου, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου.

3 Δεκεμβρίου 2021

  • Διεξαγωγή φιλικού αγώνα καλαθοσφαίρισης με τροχοκάθισμα ανάμεσα σε βουλευτές/βουλεύτριες και άτομα με αναπηρία, με συνδιοργανωτή τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (Κ.Ο.Α.), με τη συνεργασία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (Κ.Ο.Κ.) και με τη συνδρομή της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου (Ο.Π.Α.Κ.). Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 π.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» και θα είναι δυνατή η παρακολούθησή του από το κοινό. 

(ΜΓ/ΕΧΡ)