Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2021 19:34

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Μάριου Καρογιάν στη Μόνιμη Επιτροπή για τα Ηνωμένα Έθνη στο πλαίσιο των εργασιών της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Μαδρίτη

Ολοκληρώνονται αύριο στη Μαδρίτη οι εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στο πλαίσιο των οποίων ο βουλευτής κΜάριος Καρογιάν συμμετείχε σήμερα, 29 Νοεμβρίου 2021, σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής για τα Ηνωμένα Έθνη, με θέμα «Η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Η Κοινή μας Ατζέντα».  

Σε παρέμβασή του ο κ. Καρογιάν ανέφερε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιμετωπίσει την παρούσα πανδημική κρίση ως ευκαιρία για την ανοικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου και ανθεκτικού κόσμου και για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας, των συγκρούσεων και της κλιματικής κρίσης. Πυξίδα για την παγκόσμια ανάκαμψη, υποστήριξε, μπορούν να αποτελέσουν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και άλλες υπάρχουσες διεθνείς συμφωνίες. 

Σχετικά με το ρόλο της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ο κ. Καρογιάν επισήμανε τη σημασία υιοθέτησης των συστάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών που περιλαμβάνονται στην έκθεσή του «Η Κοινή μας Ατζέντα», η οποία είναι σχεδιασμένη για να ενισχύσει και να επιταχύνει τις πολυμερείς συμφωνίες, ιδιαίτερα τους ΣΒΑ, και να αλλάξει τη ζωή των πολιτών. 

Αναφερόμενος στην απαιτούμενη κοινοβουλευτική βούληση κατά τη διαδικασία αυτή, ο κ. Καρογιάν υπογράμμισε ότι, «Η Κοινή μας Ατζέντα» πρέπει να καταστεί οδικός χάρτηςιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη δημιουργία πιο ευέλικτων οικονομικών μοντέλων, πιο ανθεκτικών, δίκαιων και ισότιμων κοινωνιών με ενισχυμένη συμμετοχή των νέων, τη βελτίωση της ψηφιακής συνεργασίας μεταξύ κρατών, καθώς και την ενίσχυση του πολυμερισμού στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών. 

Η ανάγκη ύπαρξης και υποστήριξης ενός αποτελεσματικού πολυμερούς συστήματος καθίσταται πλέον απαραίτητη, όχι μόνο για ανάκαμψη από την τρέχουσα κρίση, αλλά και για διασφάλιση ενός καλύτερου, ασφαλέστερου, πιο πράσινου και πιο ειρηνικού μέλλοντος, κατέληξε ο κ. Καρογιάν. 


(ΜΒ)