Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-01-2022 13:45

Παρέμβαση του βουλευτή κ. Χάρη Γεωργιάδη στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Χάρης Γεωργιάδης συμμετείχε σήμερα, Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022, μέσω διαδικτύου, στη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COSAC), η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση των προτεραιοτήτων της Γαλλικής Προεδρίας, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στον στόχο της οικοδόμησης μίας ισχυρής και κυρίαρχης ΕΕ στον κόσμο που, όπως υπογράμμισε, για την επίτευξή του είναι σημαντικό η ΕΕ να μιλά με ενιαία φωνή στη διεθνή σκηνή και οι δράσεις της να είναι συγκεκριμένες και αξιόπιστες.

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε την εργαλειοποίηση της μετανάστευσης από την Λευκορωσία και την Τουρκία. Το ζήτημα αυτό, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Κύπρο, η οποία δέχεται τον μεγαλύτερο αριθμό αιτητών ασύλου κατ’ αναλογία πληθυσμού μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Είναι λοιπόν επάναγκες, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, τα κράτη μέλη να καταλήξουν σε συμφωνία, το συντομότερο δυνατό, για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, το οποίο να προάγει την ενότητα, την αλληλεγγύη και τις αρχές και αξίες της ΕΕ.


(ΜΒ/ΙΚ)