Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-06-2018 08:59

Εθελοντική συνεισφορά της Κύπρου στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Μέση Ανατολή

Συνήλθε την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη, η ad hoc Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης για την Αναγγελία Εθελοντικών Συνεισφορών προς όφελος της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Μέση Ανατολή (UNRWA).

Την Κύπρο εκπροσώπησε ο Γραμματέας Α’ της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου στην Νέα Υόρκη κ. Μιχάλης Μαύρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αναλάβει τη δέσμευση εθελοντικής συνεισφοράς του συμβολικού ποσού ύψους 50.000 ευρώ στην UNRWA, για το σημαντικό έργο που επιτελεί ο Οργανισμός προς όφελος των Παλαιστινίων προσφύγων.

Ο κ. Μαύρος επεσήμανε επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η UNRWA στην παροχή βοήθειας και προστασίας εκατομμυρίων Παλαιστινίων προσφύγων στην Μέση Ανατολή, καθώς και τη συμβολή της στη σταθερότητα της περιοχής. Τόνισε, παράλληλα, ότι πιθανή κατάρρευση των υπηρεσιών της UNRWA θα μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για την Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αλλά και την Ιορδανία, τον Λίβανο, την Συρία και για την όλη περιοχή. 

(ΜΛ/ΣΧ)