Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

05-07-2018 19:48

Χαιρετισμός από τη Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου στην τελετή απονομής των Βραβείων Δημιουργικής Επικοινωνίας, με θέμα: «Υγιής Ζωή»

Η Οικονομία έχει αλλάξει σημαντικά τις ανάγκες και τις προκλήσεις της επαγγελματικής επικοινωνίας. Προκλήσεις που χρειάζεται να κατανοήσουμε και στις οποίες πρέπει να αντιδράσουμε με δημιουργικότητα, στρατηγικό όραμα και αποτελεσματικότητα.

Στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ως η Αρχή Επικοινωνίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, εργαζόμαστε με προτεραιότητα την επίτευξη αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, πολιτικών δομών και  κοινού, με στόχο την προώθηση του έργου, των αρχών και προτεραιοτήτων της Κυβέρνησης. Στη διαδικασία επίτευξης αυτών μας των στόχων, αντιλαμβανόμαστε καθημερινά πως η επικοινωνία είναι κάτι περισσότερο από ανταλλαγή πληροφοριών - είναι Τέχνη. Κι όπως κάθε μορφή Τέχνης, απαιτεί δημιουργικότητα.    

Στην καθημερινή μας επαφή με τη δημιουργία λοιπόν, συνεργαζόμαστε με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαφημιστές, γραφίστες, παραγωγούς, σχεδιαστές, φωτογράφους, σκηνοθέτες, εικαστικούς, σεναριογράφους, εκδότες, τυπογράφους, σκιτσογράφους.

Βρισκόμαστε συνεχώς σε μια προσπάθεια δημιουργική, σε μια προσπάθεια αναζήτησης του  διαφορετικού, αυτού του «κάτι αλλιώς», που θα περάσει το μήνυμά μας πιο καλά, πιο εύκολα, πιο αποτελεσματικά, πιο οικονομικά.

Και μέσα από το καθημερινό μας δημιουργικό «brain storming», προέκυψε η ιδέα για τα βραβεία αυτά. Ξεφύγαμε λίγο από την πεπατημένη των δικών μας δράσεων, για να συναντήσουμε τους αυριανούς επαγγελματίες σε μια προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της δημιουργικότητας στην επικοινωνία.

Σε συνεργασία με τα επτά Πανεπιστήμια της χώρας μας, καλέσαμε τους φοιτητές να «βγουν από τη βολή τους» και να επιστρατεύσουν την ευρηματικότητά τους για να μας πουν κάτι καινούργιο ή κάτι αλλιώς.

Σκεφτήκαμε πως για τα νέα παιδιά ο Διαγωνισμός θα μπορούσε να λειτουργήσει ως κίνητρο να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να αποδείξουν ότι έχουν τις επαγγελματικές ικανότητες, να δραστηριοποιηθούν στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον της Επικοινωνίας.

Και σήμερα, μετά από πολύμηνη συνεργασία, μπορούμε να παρουσιάσουμε 20 έργα, 20 συμμετοχές, από τελικά έξι Πανεπιστήμια, αφού το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν παρέδωσε καμία συμμετοχή. Τα έργα αυτά  θα μπορείτε να δείτε μέχρι και την Δευτέρα στον εκθεσιακό αυτό χώρο -για την παραχώρηση του οποίου ευχαριστούμε τον  Δήμο Στροβόλου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Παπαχαραλάμπους που βρίσκεται πάντοτε δίπλα μας.

Μέσα από την πολύ στενή συνεργασία μας με το Υπουργείο Υγείας επιλέξαμε ως θεματολογία την «υγιή ζωή» και ως κοινό-στόχο τις ηλικίες 18 με 35.

Ήδη στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) μελετάμε τρόπους και πιθανές συνεργασίες, ώστε αυτός ο Διαγωνισμός – που ελπίζουμε να γίνει θεσμός υπό την αιγίδα της Πρώτης Κυρίας – να συνδεθεί άμεσα με την αγορά εργασίας και στους νικητές να παρέχεται, ίσως, μια περίοδος δοκιμαστικής εργασίας σε εταιρείες παραγωγής, μέσων ενημέρωσης, διαφήμισης και επικοινωνίας. 

Σε όλους όσοι συμμετείχατε και καταθέσατε τη δουλειά σας, δίνω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια. Να θυμάστε ότι το σημείο όπου η φαντασία συναντά την τεχνική εφαρμογή, η δημιουργικότητα συναντά την εμπορικότητα, η ευρηματικότητα την παραγωγή, το σημείο αυτό, μπορεί να γίνει η αφετηρία σας για επαγγελματική ανέλιξη.  

Είμαι σίγουρη ότι αυτά που θα σας πει ο πολύ ταλαντούχος και παγκοσμίου κύρους καλλιτέχνης Θεόδουλος Γρηγορίου σε λίγα λεπτά, θα σας εμπνεύσουν.

Στο σημείο αυτό θέλω να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες προς τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής για την άψογη συνεργασία, τον χρόνο, φαιά ουσία και κατάθεση ψυχής στη διαδικασία επιλογής. Ευχαριστώ τον αναγνωρισμένου κύρους εικαστικό κ. Νίκο Κουρούσιη, τον Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΘΟΚ και Πρόεδρο του Οργανισμού Avant Garde κ. Σταύρο Κυριακίδη, τον Προϊστάμενο της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μάριο Μιχαηλίδη,  τον Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο κ. Ανδρέα Κεττή, τον τόσο σεμνό, αλλά εντυπωσιακά ταλαντούχο φωτογράφο κ. Χρίστο Αβρααμίδη.

Το μέλος της Κριτικής Επιτροπής που θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όμως, είναι η συνάδελφος κα Πατρίσια Χατζησωτηρίου,  για την εκπληκτική δουλειά των τελευταίων μηνών, τόσο στην οργάνωση του διαγωνισμού όσο και της αποψινής τελετής.

Ευχαριστώ  τους συνάδελφους μου από όλα τα Τμήματα στο ΓΤΠ που ομαδικά και αποτελεσματικά εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της γιορτής δημιουργικότητας. Ευχαριστώ όμως και τη Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή κ. Κυπριανού, για τη στήριξη, την πίστη αλλά και την καθοδήγηση που μας παρείχε.

Ευχαριστώ θερμά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick  και το Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, τους καθηγητές που πίστεψαν στην ιδέα μας.

Με την  ευκαιρία αναφέρω ότι ο διαγωνισμός για του χρόνου θα έχει ως θεματολογία τις Ευρωεκλογές του 2019, την ενεργό συμμετοχή της νεότερης γενιάς στα κοινά, με πρώτη δράση την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος και την προσέλευση στις κάλπες για την Ευρώπη που θέλουμε.

Η πολιτική, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο πολιτισμός, η τεχνολογία και η κοινωνία πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις και να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά δίκτυα συνεργασίας. Είναι απαραίτητο να αλληλοεπηρεαζόμαστε και να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο, να μοιραζόμαστε τη δουλειά μας, να μεταφέρουμε τις γνώσεις και τις απόψεις μας. Στο τέλος, η δημιουργική αυτή δουλειά θα είναι μια πραγματική γιορτή της επικοινωνίας που θα δώσει την ώθηση για τη συνέχιση του διαλόγου μεταξύ της «βιομηχανίας του μηνύματος» και της κοινωνίας. Μια προσπάθεια που όλοι στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε.

(ΜΛ/ΕΙ)