Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-05-2022 14:34

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου Eurotoques

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, πραγματοποίησε σήμερα, Δεύτερα 16 Μαΐου 2022, συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου - Eurotoques.

Κατά τη συνάντηση, παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις του συνδέσμου και συζητήθηκαν οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της γαστρονομίας στη Κύπρο. Συναφώς, ο πρόεδρος του συνδέσμου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, τα οποία εστιάζονται, μεταξύ άλλων, στην κατοχύρωση του επαγγέλματος του μάγειρα καθώς και στην περαιτέρω προώθηση της κυπριακής γαστρονομίας προς αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, με την ενίσχυση ειδικότερα του προγράμματος «Κυπριακό Πρόγευμα», το οποίο υποστηρίζεται από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε τον πολυσήμαντο ρόλο που έχει να διαδραματίσει ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου στην προσπάθεια για αναβάθμιση της κυπριακής γαστρονομίας και σημείωσε την ανάγκη υλοποίησης των προαναφερόμενων στόχων.

Τέλος, η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του συνδέσμου ότι, στο πλαίσιο των δικών της αρμοδιοτήτων, θα αναλάβει κάθε δυνατή πρωτοβουλία προς στήριξη του έργου και των δράσεων του συνδέσμου, συμβάλλοντας στις προσπάθειες που ο σύνδεσμος καταβάλλει προς ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)