Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-09-2022 17:51

Ανακοινωθέν Βουλής των Αντιπροσώπων

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Λουκαΐδης μεταβαίνει αύριο στο Αμμάν για την πραγματοποίηση επίσκεψης εργασίας, ως Εισηγητής της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) για το θέμα της αξιολόγησης του θεσμού «Συνεταιρισμός για τη Δημοκρατία» σε σχέση με το Κοινοβούλιο της Ιορδανίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο κ. Λουκαΐδης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Abdel-Karim Deghmi και τον Πρόεδρο της Γερουσίας κ. Faisal Al Fayez και θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Θα έχει επίσης συναντήσεις με εκπροσώπους των Υπουργείων Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Παιδείας και με εκπροσώπους ανεξάρτητων αρχών, καθώς και με εκπροσώπους οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, γυναικείων οργανώσεων και μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ο κ. Λουκαΐδης θα έχει, εξάλλου, συναντήσεις με Πρέσβεις κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Λουκαΐδη είναι η αξιολόγηση της πορείας μεταρρυθμίσεων στην Ιορδανία στους κύριους τομείς δράσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που είναι η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κ. Λουκαΐδης θα παρουσιάσει σχετική έκθεση κατά την επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας, στο Στρασβούργο, τον προσεχή Οκτώβριο.  

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)