Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

30-09-2022 19:18

Συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Dubravka Šuica

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία κα Dubravka Šuica.

Καλωσορίζοντας την κα Šuica, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το χαρτοφυλάκιο της Δημοκρατίας και της Δημογραφίας το οποίο της ανατέθηκε είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά σε ευαίσθητα ζητήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα κράτη μέλη.  Συνεχάρη δε την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε ως επικεφαλής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των δράσεων, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η κα Šuica, εκφράζοντας ικανοποίηση για την επίσκεψή της στην Κύπρο σημείωσε πως, παρότι η δημογραφία αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών, εντούτοις απασχολεί έντονα την ΕΕ λόγω των σημαντικών επιπτώσεων που δύναται να έχει στον κοινωνικό ιστό η γήρανση του πληθυσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Σε ό,τι αφορά στα θέματα δημοκρατίας, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε σε πακέτο δράσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή,  με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ και των κρατών-μελών έναντι ξένων επιρροών, αλλά και εσωτερικών προκλήσεων.

Αναφερόμενη στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η κα Šuica υπογράμμισε τη σημασία του όλου εγχειρήματος, σημειώνοντας και τη θετική συμβολή των Κύπριων πολιτών. Πρόσθεσε δε ότι οι προτάσεις των πολιτών θα αποτελέσουν τη βάση για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το επόμενο διάστημα, ενώ επισήμανε ότι η ενεργός και άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί γενικότερη και συνεχή επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την κα Šuica ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στο πολιτικό γίγνεσθαι και η σφυρηλάτηση σχέσεων άμεσης επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τους πολίτες αποτελεί και δική της προτεραιότητα.

Ανταλλάγηκαν τέλος απόψεις για θέματα της επικαιρότητας και εκφράστηκε εκατέρωθεν ετοιμότητα για συνεργασία στους τομείς του χαρτοφυλακίου της κας Šuica.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)