Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-10-2022 14:36

Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το έτος 2021 στην Πρόεδρο της Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα το Μέλος του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) κ. Λάζαρο Λαζάρου, ο οποίος επέδωσε την Ετήσια Έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου για το οικονομικό έτος 2021.

Επιδίδοντας την ετήσια έκθεση του 2021 στην Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε στο πολυσχιδές έργο και στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και στο ρόλο που επιτελεί ως θεσμικό όργανο και εξωτερικός ελεγκτής των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), προάγοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και ενεργώντας ως ανεξάρτητος θεματοφύλακας των οικονομικών συμφερόντων όλων των πολιτών της ΕΕ.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής εξήρε το έργο και την προσφορά του κ. Λαζάρου, ο οποίος αποχωρεί από τη θέση του ύστερα από δύο θητείες και ο οποίος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια στο αξίωμα του μέλους του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, προάγοντας την εικόνα της Κύπρου στον ευρωπαϊκό χώρο.

Η Πρόεδρος της Βουλής έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αγαστή συνεργασία του κ. Λαζάρου με τη Βουλή των Αντιπροσώπων και ειδικότερα στις διαχρονικές σχέσεις με τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, στο πλαίσιο της συζήτησης των ετήσιων εκθέσεων του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης ευρύτερα θέματα δημόσιου ελέγχου, χρηματοοικονομικής διαχείρισης, όπως και ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας.  Ανταλλάγηκαν επίσης απόψεις προς την κατεύθυνση της ανάληψης πρωτοβουλιών προς ενδυνάμωση και βελτίωση του ισχύοντος στη Δημοκρατία θεσμικού πλαισίου λογοδοσίας σε όλα τα επίπεδα.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)