Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2022 14:29

Δηλώσεις της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας κας Αναστασίας Ανθούση για τον Προϋπολογισμό του Υφυπουργείου για το έτος 2023

Ο Προϋπολογισμός του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για το 2023 είναι αυξημένος με τις κοινωνικές παροχές να αποτελούν περίπου το 90% των προϋπολογιζόμενων δαπανών, υπογράμμισε η αρμόδια Υφυπουργός κα Αναστασία Ανθούση.

Μιλώντας μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, η κα Ανθούση επεσήμανε ότι ο Προϋπολογισμός είναι αυξημένος και ανέρχεται στα €620.5 εκ., με τις κοινωνικές παροχές να αποτελούν περίπου το 90%. Όπως ανέφερε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, «μέσα από τις διάφορες δράσεις οι οποίες είτε άρχισαν και θα ολοκληρωθούν το 2023, είτε θα ξεκινήσουν εντός του επόμενου έτους, φαίνεται ότι υπάρχει μια ολιστική στήριξη στις ευάλωτες ομάδες μέσα από δημιουργία δομών και ολοκλήρωση νομοθετικών πλαισίων. Παράλληλα, αποδεικνύεται ότι με μια δυνατή οικονομία υπάρχουν και οι δείκτες της στοχευμένης επιδοματικής πολιτικής, με μείωση του Προϋπολογισμού κατά €15 εκ. στο ΕΕΕ, ακριβώς λόγω του ότι υπάρχει μειωμένο ποσοστό ανεργίας». Τα χρήματα αυτά, εξήγησε η κα Ανθούση, έχουν μεταφερθεί σε άλλες δράσεις, όπως είναι η επιδότηση των βρεφοπαιδοκομικών σταθμών στο πλαίσιο του Σχεδίου Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών.  

Τα αποτελέσματα των στοχευμένων πολιτικών, είπε η κα Υφυπουργός, αποτυπώνονται σε έρευνα που δημοσίευσε τον Οκτώβριο του 2022 η Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την οποία ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην Κύπρο βρίσκεται κατά 4,4 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Υφυπουργείο θα συνεχίσει να έχει στοχευμένες δράσεις και η επιδοματική πολιτική θα είναι συμπληρωματική των άλλων δράσεων, ώστε να είναι δίπλα στον πολίτη, στα παιδιά, στις ευάλωτες ομάδες», σημείωσε, τέλος, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας.

(ΜΚυ)