Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

27-01-2023 21:14

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή εγκαινίων της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Λάρνακας

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίηση μου, διότι άλλο ένα έργο που αφορά ζωτικής σημασίας Υπηρεσίες για τους πολίτες μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης όπως μετατρέπεται και μετετράπη η Λάρνακα, έχει παραδοθεί στην υπηρεσία της πόλης.

Χαίρομαι πραγματικά για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει.

Τα έργα που ταλαιπώρησαν τον Δήμαρχο ήταν από τη μια η Αγορά και από την άλλη το Νοσοκομείο.

Είναι καλά γνωστό ότι ξεκίνησε προ της ανάληψης της διακυβέρνησης από εμάς, παρέμεινε σε μια κατάσταση αδράνειας, διότι δεν ήταν δυνατόν να εκτελεστεί.

Χάρη στην αποφασιστικότητα τότε και του αείμνηστου Τάσου Μητσόπουλου έγινε κατορθωτό να ληφθούν αποφάσεις.

Εν συνεχεία με τη δράση του νυν Υπουργού Μεταφορών και των Υπουργών Υγείας έγινε κατορθωτό να φτάσουμε στο σημείο σήμερα που υπολείπονται κάποια και θα πρέπει ο εργολάβος να το συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει πλέον χρόνος ή ανοχή για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε προβλήματα και να είναι ακόμα διάσπαρτες κάποιες των Υπηρεσιών που υπάρχει ανάγκη να στεγαστούν ενιαία και να αποδώσουν αυτό που θέλουμε.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι υπήρξε πάγια πολιτική να δώσουμε έμφαση τόσο στην υγεία όσο και στην κοινωνική πολιτική.

Η υιοθέτηση του ΓΕΣΥ χάρη και στη συνδρομή των κομμάτων, των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, αλλά και η συμβολή των ιατρών, των νοσηλευτών και του παραϊατρικού προσωπικού, με τη λειτουργία του ΓΕΣΥ έδωσε τη δυνατότητα στην πατρίδα μας να αντιμετωπίσει την πανδημία κατά τον επιτυχέστερο τρόπο, πολύ καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Αρκεί να αναλογιστείτε ότι είμαστε η δεύτερη χώρα παγκοσμίως σε μειωμένο αριθμό θανάτων, αλλά θεωρούμαστε και από τις πλέον επιτυχής στη διαχείριση της πανδημίας.

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όσους συνέβαλαν, τον Υπουργό Μεταφορών, τον Υπουργό Υγείας, τον ΟΚΥΠΥ, όσους γενικότερα συνέργησαν ώστε και ο εργολάβος να μπει σε μια τροχιά ευταξίας, να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Θέλω να πιστεύω ότι σύντομα θα λυθούν και θα αρθούν όλα τα προβλήματα, έτσι ώστε να μεταφερθούν και όποιες Υπηρεσίες υπάρχουν στο παλαιό νοσοκομείο, να δώσουμε τη δυνατότητα στον δήμο να αξιοποιήσει το παλαιό νοσοκομείο το οποίο παραχωρήθηκε προς τον Δήμο Λάρνακας, ώστε να είναι και ανάλογη η στέγαση της τοπικής κυβέρνησης.

(ΡΜ/ΜΧ)