Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2023 14:26

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή κατάθεσης θεμέλιου λίθου του Χιονοδρομικού Κέντρου Τροόδους

Είναι πραγματικά μια ιστορική μέρα για να καταστήσουμε την Κύπρο χιονοδρομικό κέντρο.

Μπορεί ως μια μεσογειακή χώρα να μην έχουμε τη χιονόπτωση που έχουν άλλοι.

Όμως, για δεκαετίες δεν ήταν δυνατόν να γίνει ανεκτό να φιλοξενείται ο Όμιλος και οι επισκέπτες και οι χιονοδρόμοι ευρύτερα, οργανωμένοι και μη, σε παράγκες που πραγματικά όταν τις επισκέφθηκα αισθάνθηκα ντροπή, δεν ήταν αντάξιο μιας χώρας όπως είναι η Κύπρος.

Μιλώντας με τον φίλο Ντίνο Λευκαρίτη, μου ανέπτυξε το όραμα του και είπα όχι μόνο το συμμερίζομαι αλλά και θα σταθώ στο πλευρό σας, έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα χιονοδρομικό κέντρο το οποίο να είναι στολίδι, να είναι πόλος έλξης, να είναι σημείο αναφοράς.

Έτσι υιοθετώντας το, πρώτον, αποφασίσαμε ύστερα που διαπιστώθηκε το κόστος, να διατεθούν από το κράτος δύο εκατομμύρια ευρώ και ο Χιονοδρομικός Όμιλος να συμβάλει με περίπου ενάμιση. Δεύτερο, ανέμενα ότι σήμερα θα έκανα τα εγκαίνια και όχι να θέτω τον θεμέλιο λίθο, όμως υπήρχαν κάποια νομοθετικά προβλήματα με το καταστατικό του Ομίλου που μας δημιούργησε η γραφειοκρατία, με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση.

Όμως, αυτό που έχει σημασία είναι ότι μπαίνει ο θεμελιός, είναι εγκεκριμένα τα κονδύλια, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοδρόμηση, δεν πρόκειται να υπάρχει οπισθοχώρηση και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ αυτή η απόφαση που λήφθηκε και η αποφασιστικότητα να κτιστεί ένα σύγχρονο κέντρο, όπως αυτό που απεικονίζεται στα σχέδια, όπως έχει περιγράψει ο φίλος Πρόεδρος του Ομίλου Ντίνος Λευκαρίτης.

Το πόσο θα είναι ωφέλιμο για τους κατοίκους της περιοχής εννοείται, όπως και για την επισκεψιμότητα και άλλα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα εξυπηρετηθούν οι αθλητές μας και θέλω να ξέρετε ότι είμαστε πρωταγωνιστές ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του Προέδρου του Ομίλου στα μικρά κράτη, στα αναδυόμενα κράτη στο σκι, και συνεπώς αυτό είναι μια συμβολή στην όλη προσπάθεια των όσων λατρεύουν αυτό το άθλημα.

Δεν λείπουμε εδώ και περισσότερο από δέκα χρόνια από τις διεθνείς διοργανώσεις με χιονοδρόμους, ανεξάρτητα αν διαθέτουμε ή όχι χιόνι, και βεβαίως το σκι είναι μεταξύ των ολυμπιακών αθλημάτων.

Συγχαίρω τον Όμιλο και ευχαριστώ όσους συνεργάστηκαν και συνέβαλαν στο να γίνεται σήμερα πραγματικότητα η τροχοδρόμηση οριστικού τερματισμού της απαράδεκτης προτέρας κρατούσας κατάστασης.

(ΡΜ/ΜΓ)