Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-04-2023 15:54

Συνάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον Αρχηγό Αστυνομίας

Στόχος η αποτελεσματικότερη διερεύνηση εργατικών ατυχημάτων και διενέργεια επιθεωρήσεων

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Στέλιο Παπαθεοδώρου, ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και υγείας καθώς και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή των νόμων και των κανονισμών μέσα από τις επιθεωρήσεις για θέματα εργασίας. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, οι Διευθυντές των Τμημάτων Επιθεώρησης Εργασίας, Εργασιακών Σχέσεων και Εργασίας, καθώς και στελέχη της Αστυνομίας Κύπρου.

Κατά τη διάρκεια της χρήσιμης και παραγωγικής συνάντησης, όπως χαρακτηρίστηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και του Αρχηγού Αστυνομίας, συμφωνήθηκαν συγκεκριμένα βήματα για την αναβάθμιση της συνεργασίας στα εργασιακά ζητήματα, στα οποία η Κυβέρνηση αποδίδει μεγάλη σημασία.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκαν:

  • Η λειτουργία δικτύου επικοινωνίας σε κεντρικό και επαρχιακό επίπεδο μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Αστυνομίας, μέσω του Διευθυντή του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και του αρμόδιου Βοηθού Αρχηγού.
  • Η εκπαίδευση στελεχών του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας και στελεχών της Αστυνομίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ευθυγράμμιση στην εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών.
  • Η επικαιροποίηση των υφιστάμενων εγκυκλίων και των εφαρμοζόμενων διαδικασιών για τη διερεύνηση εργατικών ατυχημάτων και τις ποινικές διώξεις των παρανομούντων.
  • Η διενέργεια περαιτέρω συστηματικών και συντονισμένων επιθεωρήσεων για τον εντοπισμό της αδήλωτης και παράνομης απασχόλησης.
  • Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Υπουργείου Εργασίας και της Αστυνομίας για την καλύτερη ενημέρωση με στόχο την πρόληψη, τόσο για τα εργατικά ατυχήματα όσο και για την αδήλωτη εργασία.

ΜΠ/ΣΧ