Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-05-2023 17:15

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα τον Ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κορέας, κ. Jang Sung Min.

Κατά τη συνάντηση, σημειώθηκαν οι φιλικές σχέσεις Κύπρου-Νοτίου Κορέας, στη βάση κοινών αρχών και της παράλληλης εμπειρίας της διαίρεσης που βιώνουν οι δύο χώρες και οιευρείες προοπτικές για ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και σε διάφορα επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού.

Καλωσορίζοντας την πρωτοβουλία της Δημοκρατίας της Κορέας που σκοπεί στην περαιτέρω προσέγγιση των δύο χωρών,  η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης συνεργασιών, εν μέσω πολλαπλών προκλήσεων. Αναφερόμενη στο κυπριακό πρόβλημα, η κ. Δημητρίου εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στάση αρχών της Δημοκρατίας της Κορέας στις προσπάθειες επανένωσης της Κύπρου, σύμφωνα με τα  σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας τη σημασία της απαρέγκλιτης προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν. Η Πρόεδρος της Βουλής στηλίτευσε τις εντεινόμενες τουρκικές προκλήσεις εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μοναδικό όπλο μας για αποκατάσταση της νομιμότητας είναι η διπλωματία και η πολυεπίπεδη συνεργασία, ανέφερε η κ. Δημητρίου.

Ο κ. Jang επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της Δημοκρατίας της Κορέας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα, στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης και αλληλεγγύης. Μεταφέροντας μήνυμα συνεργασίας, ο Κορεάτης αξιωματούχος αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στην ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαία επωφελείς για τις δύο χώρες.

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)