Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2023 14:49

Συμμετοχή μέλους της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας σε επίσκεψη αντιπροσωπείας της Συνέλευσης στη Σπάρτη

O βουλευτής κ. Ηλίας Μυριάνθους, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μεταβαίνει αύριο στη Σπάρτη, για να συμμετάσχει σε αποστολή της Συνέλευσης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, Έλληνα βουλευτή, δρα Μάξιμου Χαρακόπουλου.

Η επίσκεψη της ΔΣΟ εντάσσεται στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της ΔΣΟ για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης αναφορικά με την καταδίκη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης σε τζαμί.

Την Κυριακή, 28 Μαΐου, θα γίνει παρουσίαση του αφιερωματικού τόμου της ΔΣΟ με τίτλο «Αγία Σοφία: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο»  στον Δήμο Σπάρτης. Εξάλλου, τη Δευτέρα, 29 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, ο κ. Μυριάνθους θα παραστεί σε Μνημόσυνο στη μνήμη του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)