Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-05-2023 15:18

Ανακοινωθέν Βουλής Αντιπροσώπων


O
βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης απηύθυνε ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, στη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) στη Ρίγα


Στο πλαίσιο συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) που πραγματοποιείται στη Ρίγα, ο βουλευτής κ. Τορναρίτης, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπίας στη Συνέλευση απηύθυνε ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, κ. Edgars Rinkēvičs, ο οποίος προσφώνησε τη συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής.

Ο κ. Τορναρίτης ρώτησε τον κ. Rinkēvičs, ποιες είναι οι προτεραιότητες και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να λάβει η Λετονία, ως Προεδρεύουσα χώρα της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) για το τρέχον εξάμηνο, όσον αφορά τις παγκόσμιες προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και της κυβερνοασφάλειας.

Ο κ. Rinkēvičs υπογράμμισε ότι η κλιματική αλλαγή και κυβερνοασφάλεια αποτελούν πολύ σημαντικά ζητήματα για τη Λετονική Προεδρία και ενημέρωσε για την πρόθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης να θεσπίσει συναφή δικαιώματα νέας γενιάς.

 

(Το κείμενο ως απεστάλη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων)