Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-05-2023 13:27

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συμμετείχε στο Κοινωνικό Φόρουμ 2023, στο Πόρτο


Προτεραιότητα σε πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο


Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννης Παναγιώτου συμμετείχε στο Κοινωνικό Φόρουμ του Πόρτο, που ολοκληρώθηκε σήμερα μετά από δύο ημέρες συζητήσεων υψηλού επιπέδου με σκοπό τη διερεύνηση λύσεων στις κοινωνικές προκλήσεις για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.

Στο Κοινωνικό Φόρουμ του Πόρτο τονίστηκε η σημασία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, της ανάπτυξης δεξιοτήτων και των στρατηγικών κατά της φτώχειας: Η εκπαίδευση και η κατάρτιση αποτελούν κρίσιμες επενδύσεις και τα κοινωνικά δικαιώματα πρέπει να έχουν προτεραιότητα για μια ευημερούσα και κοινωνικά προσανατολισμένη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ, ο Υπουργός αντάλλαξε απόψεις με την Υπουργό Εργασίας της Πορτογαλίας κα Ana Mendes Godinho και άλλους ομολόγους του, με στελέχη της ΕΕ καθώς και με τον Γενικό Διευθυντή του ILO κ. Gilbert Houngbo, με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση κατά την Ετήσια Σύνοδο Εργασίας ILO τον Ιούνιο.

Το Κοινωνικό Φόρουμ του Πόρτο ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση για συλλογική δράση στην αντιμετώπιση των κοινωνικών προκλήσεων. Στην Κοινή Δήλωση που υπογράφηκε, τα κράτη μέλη ανανέωσαν τη δέσμευσή τους για το ευρωπαϊκό κοινωνικό συμβόλαιο, με στόχο μια ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς, βιώσιμη, δίκαιη και πλούσια σε θέσεις εργασίας.

 

(ΜΠ/ΜΒ)