Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-09-2018 18:15

Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στο 4ο Φεστιβάλ Προσφοράς ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ

Είναι με ιδιαίτερη χαρά, που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στην έναρξη του 4ου Φεστιβάλ Προσφοράς ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ,μια εκδήλωση χαράς, αλλά κυρίως κοινωνικής προσφοράς.

Σκοπός του φεστιβάλ, είναι η στήριξη της κυπριακής κοινωνίας, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες της.  Ενισχύονται οι κοινωνικές δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων, με αποτέλεσμα να έχει καθιερωθεί πλέον το εν λόγω φεστιβάλ ως ένας θεσμός, ο οποίος καλλιεργεί την κουλτούρα των πολιτών και την αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Με το φετινό μήνυμα «Μαζί κάνουμε θαύματα», το φεστιβάλ στηρίζει τον σύνδεσμο «Μωρά θαύματα», ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό όλων όσοι συνδράμουν καθημερινά στη φροντίδα των «μωρών θαυμάτων». Μέλημα του συνδέσμου, είναι η ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στα πρόωρα νεογνά και την υλοποίηση του οράματός του για δημιουργία Νέας Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και Πρόωρων, σε χώρο του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία.

Συμμετέχει, επίσης, ο Σύνδεσμος στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τη Φροντίδα των Νεογνών EFCNI (European Foundation for the Care of Newborn Infants) -η οποία αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή οργάνωση καθώς και το δίκτυο που εκπροσωπεί τα δικαιώματα των πρόωρων νεογνών και των οικογενειών τους- δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ενημέρωση, καθώς και για στήριξη των νεογνών, όπως και των πρόωρων νεογνών, στην Κύπρο.

Η γενικότερη δραστηριοποίηση της εταιρείας ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ σε φιλανθρωπικές και εθελοντικές εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, ενισχύει την ενεργό κινητοποίηση της κυπριακής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής πρόνοιας και προσφοράς, αλλά και την ευαισθητοποίηση μεγαλύτερης μερίδας των πολιτών.

Εύχομαι το φεστιβάλ να επιτύχει τους στόχους του και να συνεχίσει το πολύτιμο κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί.

____________

ΑΧ/ΣΧ