Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

24-09-2018 11:16

Στην Τιφλίδα για τις εργασίες της Επιτροπής Πολιτισμού της ΚΣΣΕ ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου αναχώρησε για την Τιφλίδα για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Παιδείας και Μέσων Επικοινωνίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018.

Κατά τη συνεδρία, ο κ. Ευσταθίου, υπό την ιδιότητά του ως Εισηγητής για τον ρόλο της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή, θα παρουσιάσει προσχέδιο έκθεσής του, δίδοντας έμφαση στις βασικές παραμέτρους υποστήριξης της μάθησης, μέσω της χρήσης σύγχρονων τεχνολογιών, οι οποίες να διασφαλίζουν την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Εξάλλου, η Επιτροπή θα εξετάσει θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της διάδοσης ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας από τις δημόσιες Αρχές ραδιοτηλεόρασης και στην προστασία της ελευθεροτυπίας ως βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών. Θα συζητηθούν, επίσης, το θέμα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού ως εργαλείων για την καλλιέργεια της προσωπικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής, καθώς και το θέμα της προστασίας και ενίσχυσης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

(ΜΛ)