Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-09-2018 17:33

H σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη παρέστη στη 10η ετήσια Παγκόσμια Συνάντηση για τον Αυτισμό, στη Νέα Υόρκη

Η Κυβέρνηση έχει δημιουργήσει προγράμματα και υπηρεσίες στην προσπάθεια να διασφαλίσει τις ίσες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς για τα άτομα με αυτισμό είπε σήμερα η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Άντρη Αναστασιάδη.

Σε ομιλία της στη 10η ετήσια Παγκόσμια Συνάντηση για τον Αυτισμό, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, η κα Αναστασιάδη είπε, μεταξύ άλλων, ότι «τα άτομα με αυτισμό έχουν τεράστιες προοπτικές, μοναδικές δυνατότητες και τους αξίζουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση, στην εργασία και την κοινωνία», προσθέτοντας ότι «η αποστολή και η υποχρέωσή μας είναι να δούμε να συμβαίνει αυτό. Να διασφαλίσουμε ότι η κοινωνία αποδέχεται κάθε άτομο όποιο και να είναι αυτό, ανεξάρτητα από ικανότητες, προέλευση και ότι αυτά τα άτομα είναι ελεύθερα από κάθε μορφής διάκριση και κοινωνικό αποκλεισμό.

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για αυτιστικούς μαθητές παρέχοντας τους ένα καλύτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον και εξειδικευμένα διδακτικά προγράμματα.

Στην Κύπρο εργαζόμαστε σκληρά και δίνουμε το άπαν των δυνάμεών μας για να προωθήσουμε τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων και να τους βοηθήσουμε να ενταχθούν στην κοινωνία χωρίς προβλήματα και εμπόδια.

Αυτό το πράττουμε μέσα από την ενημέρωση και τη διαφώτιση του κοινού για την καθημερινότητα και τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν τα αυτιστικά άτομα και προωθώντας καλύτερες υπηρεσίες, εκπαίδευση και φροντίδα.

Η Κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην προσπάθεια για βελτίωση της στήριξης που παρέχεται στα άτομα με αυτισμό μέσα από την προώθηση της έρευνας για τα αίτια του αυτισμού.

Με την ανάκαμψη της οικονομίας της Κύπρου, μπορούμε να επικεντρωνόμαστε περισσότερο στη χρηματοδότηση υπηρεσιών προς όφελος των ατόμων με αυτισμό.

Είναι για αυτό που η Κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο ενέκρινε τη δημιουργία διαγωνιστικού προγράμματος αναφορικά με τον αυτισμό και τη λειτουργία Κέντρου για παιδιά με αυτισμό αποδεικνύοντας την αποφασιστικότητά της για αντιμετώπιση των αναγκών των ατόμων αυτών.

Ο στόχος αυτής της απόφασης είναι η παροχή διάγνωσης σε αρχικό στάδιο και η υιοθέτηση καλύτερων πρακτικών.

Όμως, ακόμη και οι Κυβερνήσεις έχουν την ανάγκη στήριξης από σημαντικούς οργανισμούς όπως το «Autism Speaks», που έχει επιτυχώς αναδειχθεί σε ένα από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως για τον αυτισμό».

____________

ΡΜ/ΣΧ